Mercedes-AMG 53: Νέα οικογένεια μοντέλων (vid)

Με υβριδική τεχνολογία για τις CLS, E-Class Coupe και E-Class Cabriolet

  • -
  • -

Μετά τις σειρές 63 και 43 η Mercedes-AMG λανσάρει μία τρίτη, ενδιάμεση, γκάμα μοντέλων επιδόσεων. Στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ έκαναν πρεμιέρα τρία νέα μέλη της οικογένειας Mercedes-AMG, η CLS 53, E-Class Coupe 53 και E-Class Cabriolet 53. Και οι τρεις Mercedes-Benz εφοδιάζονται με 6κύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα, χωρητικότητας 3 λίτρων που αποδίδει 435 ίππους και 520 Nm ροπής.

Η καινοτομία αφορά την παρουσία και ηλεκτρικού μοτέρ EQ Boost, το οποίο συνδυάζεται με ηλεκτρικό σύστημα 48V. Στιγμιαία το EQ Boost προσθέτει 22 ίππους και 250 Nm ροπής, περιορίζοντας το φαινόμενο του turbo lag. Όσο για τις επιδόσεις, ενδεικτικά η CLS 53 4MATIC+ χρειάζεται μόλις 4,5 sec για τη διαδικασία 0-100 km/h (4,5 επίσης η Cabriolet  και 4,4 sec η Coupe), ενώ με το πακέτο Driver's η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 270 km/h.

Οι τρεις νέες Mercedes-AMG φέρουν στάνταρ αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και τετρακίνηση 4MATIC+. Το σύστημα μετάδοσης περιλαμβάνει και πρόγραμμα λειτουργίας Sport+, με τις αλλαγές σχέσεων μέσω των paddles να γίνονται πολύ γρήγορα.

Το DYNAMIC SELECT έχει πέντε προγράμματα παραμετροποίησης (Eco, Comfort, Sport, Sport+ και Individual) που επεμβαίνουν στον κινητήρα, την μετάδοση, την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης. Ανεξάρτητα από το επιλεγέν πρόγραμμα, πατώντας το κουμπί «M» ο οδηγός μπορεί να περάσει τη λειτουργία του κιβωτίου στη χειροκίνητη λειτουργία και να κάνει τις αλλαγές μέσω των paddles.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...