Νέα οικογένεια Ford Tourneo

Ανανέωση για τα Turneo Custom, Connect και Courier, με νέα τεχνολογία και κινητήρες

  • -
  • -

Η Ford ανανεώνει για το 2018 την οικογένεια του Tourneo, με σχεδιαστικές αλλαγές, προηγμένη τεχνολογία και νέους κινητήρες. Το νέο Tourneo Connect έρχεται στο βασικό του εξοπλισμό με πέντε θέσεις και παράλληλα είναι διαθέσιμο ως 7θέσιο, ενώ το Courier είναι αποκλειστικά 5θέσιο. Τη γκάμα συμπληρώνει το Tourneo Custom το οποίο έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 8 ή 9 ατόμων.

Όσον αφορά την αισθητική του, το ανανεωμένο Tourneo διακρίνεται για τη νέα μάσκα με τις πέντε γρίλιες, οι οποίες στη νέα γενιά είναι τοποθετημένες πιο ψηλά. Τα φωτιστικά σώματα τώρα έγιναν πιο λεπτά και έχουν τεχνολογία Xenon και λειτουργία ημέρας με LED στις ανώτερες εξοπλιστικά εκδόσεις. Την εικόνα συμπληρώνουν οι αεροδυναμικές αλλαγές που συναντάμε στα πιο χαμηλά σημεία του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί καλύτερης ποιότητας υλικά, ενώ υπάρχουν και νέα επίπεδα εξοπλισμού. Ανασχεδιασμένος είναι και ο πίνακας οργάνων, όπως επίσης στην κονσόλα συναντάμε μια οθόνη αφής έξι ιντσών με το σύστημα πολυμέσων SYNC3.

Μια αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού βενζινοκινητήρα 1.000άρη EcoBoost, με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων βρίσκεται κάτω από το καπό των Tourneo, ενώ νέα προσθήκη στη γκάμα αποτελεί ο 1.5 EcoBlue diesel. Όλες οι εκδόσεις φοράνε το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής για τον 1.5 EcoBlue ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με οκτώ σχέσεις.

Τέλος, αναβαθμισμένο είναι και το τεχνολογικό υπόβαθρο του επαγγελματικού μοντέλου της Ford με συστήματα όπως τα: Intelligent Speed Assist, Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection, Side Wind Stabilisation και Active Park Assist. Οι τιμές της ανανεωμένης οικογένειας του Ford Tourneo αναμένεται να ανακοινωθούν προς τα μέσα της χρονιάς, όταν και θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...