Η πρώτη φωτογραφία του νέου Infiniti QX50

Νέα πλατφόρμα και προηγμένης τεχνολογίας κινητήρας

  • -
  • -

Λίγο πριν την έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles, η Infiniti αποκάλυψε με μία μόνο φωτογραφία το νέο μεσαίο της SUV, το QX50. Σχεδιαστικά, το μοντέλο παραγωγής κράτησε σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου QX50, που είχε παρουσιαστεί στις αρχές του χρόνου. Για την ακρίβεια, η μόνη διαφορά είναι στα φωτιστικά σώματα, στις χρωμιωμένες πινελιές και στους «ψευτοαεραγωγούς» κάτω από τα φώτα.

Κάτω από την όμορφη σιλουέτα του, η νέα πλατφόρμα είναι κατά 23% πιο άκαμπτη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Ωστόσο, το σημαντικό νέο είναι ότι εφοδιάζεται με έναν νέο κινητήρα, τον 4κύλινδρο VC-Turbo. Η τεχνολογία που κάνει το συγκεκριμένο μοτέρ να διαφέρει είναι να αλλάζει το όριο διαδρομής των εμβόλων και άρα την μεταβολή του όγκου και της σχέσης συμπίεσης του κινητήρα. Μάλιστα, η συμπίεση μπορεί να κυμαίνεται από 8:1 (υψηλή απόδοση) έως 14:1 (υψηλή αυτονομία). Η απόδοση του μοντέλου είναι 273 ίππους και 380 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT. Το προσθιοκίνητο SUV μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 6,7 sec. Στην περίπτωση των τετρακίνητων εκδόσεων είναι κατά 0,4 sec πιο γρήγορες στην επιτάχυνση.

Όπως όλα τα μοντέλα της Nissan, έτσι και το νέο Infiniti QX50 περιλαμβάνει την τεχνολογία ProPILOT (ημι-αυτόνομη οδήγηση).

Περισσότερα… σύντομα!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...