Τούρμπο κινητήρα δύο σε ένα ετοίμασε η Infiniti

Η Infiniti παρουσίασε ένα νέο έτοιμο για παραγωγή τούρμπο κινητήρα με μεταβλητή σχέση συμπίεσης

  • -
  • -

Φέτος στο Παρίσι η Infiniti παρουσίασε έναν κινητήρα με μεταβλητή σχέση συμπίεση. Στόχος αυτής της VC-Turbo τεχνολογίας είναι να συνδυάζει την ισχύ ενός κινητήρα 2λιτρου τούρμπο βενζίνης, με τη ροπή και την αποδοτικότητα ενός σύγχρονου diesel.

«Η πρωτοπορία αυτής της νέας VC-Turbo τεχνολογίας αντιπροσωπεύει ένα άλμα εμπρός στην εξέλιξη» δήλωσε ο Roland Krueger Πρόεδρος της Infiniti Motor Company. «Οι μηχανικοί πιστεύουν ότι η εξέλιξη στους κινητήρες εσωτερικής καύσης θα έρθει από τον έλεγχο της σχέσης συμπίεσης. Η Infiniti θα είναι η πρώτη που θα φέρει αυτή την τεχνολογία στην αγορά μέσα στο 2018. Αυτή η νέα γενιά κινητήρων θα μας βοηθήσει στην Παγκόσμια ανάπτυξη και την διεύρυνση των προϊόντων μας».

Με τη χρήση ενός εξελιγμένου σύστημα που επιτρέπει το άνοιγμα ή το κλείσιμο της διαδρομής των βαλβίδων η τεχνολογία VC-Turbo θα αναγνωρίζει τις συνθήκες της οδήγησης και θα προσαρμόζει άμεσα τη σχέση συμπίεσης στην αποδοτική λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο η σχέση συμπίεσης θα είναι από 8:1 (επιδόσεις) έως 14:1 (αποδοτικότητα).

Στόχος όσον αφορά την δύναμη είναι να φτάσουν τους 272 ίππους και 390 Nm, τιμές οι οποίες όπως επισημαίνει η Infiniti είναι αντίστοιχες ενός καλού 6κύλινδρου βενζίνης όσον αφορά τις επιδόσεις, ενώ παραμένει ιδιαίτερα αποδοτικός. Επιπλέον, ο 4κύλινδρος VC-Turbo κινητήρας θα έχει χαμηλά επίπεδα θορύβου και κραδασμών, σε αντιπαράθεση με άλλα σύνολα και πιο ειδικά diesel και φυσικά θα είναι πιο ελαφρύς και με πιο συμπαγείς διαστάσεις από ένα V6 παρόμοιας δύναμης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...