Δεν είναι το εσωτερικό της E-Class αλλά της νέας Α-Class!

Με διπλή ψηφιακή οθόνη στο ταμπλό και touchpad, αλλάζει τα δεδομένα στα premium μικρομεσαία

  • -
  • -

Ποιοτικό και τεχνολογικό άλμα θα κάνει η νέα γενιά της A-Class, η παγκόσμια πρεμιέρα της οποίας αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης. Η Mercedes-Benz επενδύει πολλά στο βασικό της μοντέλο, το οποίο φέρνει νέους πελάτες στην εταιρεία και ρίχνει σημαντικά τον μέσο όρο ηλικίας τους. Περίπου το 70% των κατόχων A-Class στη δυτική Ευρώπη δεν είχαν οδηγήσει ξανά αυτοκίνητο με το αστέρι στη μάσκα, ενώ η ηλικία τους κατά μέσο όρο είναι 13 έτη μικρότερη από αυτή των κατόχων του προηγούμενου μοντέλου.

Η νέα γενιά A-Class θα κυκλοφορήσει το 2018, με ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση και εντελώς νέο και αναβαθμισμένο εσωτερικό. Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πολυτελές περιβάλλον που θα απολαμβάνουν ο οδηγός και οι επιβάτες του compact μικρομεσαίο. Η εικόνα παραπέμπει σε E-Class ή ακόμη και στη ναυαρχίδα την S-Class, όμως αφορά το πιο προσιτό μοντέλο στη γκάμα της Mercedes-Benz. «Το εσωτερικό αντιπροσωπεύει τον μοντέρνα πολυτέλεια σε ένα επίπεδο που μέχρι σήμερα ήταν ανέφικτο στην κατηγορία», σχολίασε ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της Daimler, Gorden Wagener.

Το ταμπλό χωρίζεται σε δύο επίπεδα: στο κάτω υπάρχουν οι διακόπτες για τον κλιματισμό και οι κεντρικοί αεραγωγοί, ενώ στο άνω οι δύο ψηφιακές οθόνες 10,25 ιντσών έκαστη (η μία αντικαθιστά το συμβατικό πίνακα οργάνων και η άλλη εμφανίζει όλες τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων). Επίσης, το πολυλειτουργικό τιμόνι προέρχεται από την S-Class, άλλο ένα δείγμα της προσοχής που έδωσαν στη Στουτγάρδη.

Παράλληλα, η νέα A-Class προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Το εσωτερικό πλάτος έχει αυξηθεί κατά 9 mm εμπρός και 22 mm πίσω, ο «αέρας» πάνω από τα κεφάλια κατά 7 και 8 mm αντίστοιχα, ενώ το πορτμπαγκάζ φθάνει πλέον τα 370 lt (+29 lt) και διαθέτει μεγαλύτερο άνοιγμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...