Το ανανεωμένο Citroen C4 Cactus

Με υδραυλική ανάρτηση για πιο άνετες βόλτες

  • -
  • -

Η Citroen αποκάλυψε το ανανεωμένο C4 Cactus που εξοπλίζεται με τη νέα υδραυλική ανάρτηση PHC (Progressive Hydraulic Cushion) της φίρμας. Το εν λόγω σύστημα έκανε ντεμπούτο στο C5 Aircross, ωστόσο στην περίπτωση του πιο προσιτού C4 Cactus έχει σκοπό να προσφέρει ακόμα περισσότερη άνεση κατά τη διάρκεια της κύλισης και αυτό χάρη στα δεύτερα υδραυλικά αμορτισέρ που υπάρχουν σε κάθε τροχό και αντικαθιστούν τα σημεία τερματισμού της συμβατικής ανάρτησης.

Η Citroen επέλεξε πολύ μαλακά αμορτισέρ και ελατήρια για την βασική ανάρτηση του C4 Cactus για να αυξηθεί η καλή ποιότητα κύλισης. Παράλληλα, η γαλλική εταιρεία ανασχεδίασε τα καθίσματα, τα οποία φέρουν μαλακότερα υλικά για μεγαλύτερη άνεση κάτι που αντιλαμβάνεται κανείς κατά τη διάρκεια μακρινών ταξιδιών. Ένα μέρος του φρεσκαρίσματος συναντάμε και στην εξωτερική εμφάνιση με τα Airbumps να γίνονται πιο διακριτικά και είναι τοποθετημένα λίγο πιο πάνω από τα πλαϊνά μαρσπιέ. Επίσης, οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω έχουν αλλάξει, καθώς και τα φώτα. Η γαλλική εταιρεία θα προσφέρει πολλούς συνδυασμούς εξατομίκευσης (έως 31 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς για το εξωτερικό αμάξωμα) και πέντε διαφορετικά σχέδια ζαντών.

Τεχνολογικά, το ανανεωμένο Citroen C4 Cactus θα εξοπλίζεται και με αυτόματη πέδηση, την αναγνώριση σηματοδοτών και το σύστημα παρακολούθησης της προσοχής του οδηγού, την παρακολούθηση τυφλού σημείου, την υποβοήθηση παρκαρίσματος και την κάμερα οπισθοπορείας. Ακόμα, το infotainment αποτελείται από τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα και μια οθόνη αφής 7 ιντσών.

Το Citroen C4 Cactus facelift εμπλουτίζεται μηχανολογικά και με τον 1.2 PureTech (βενζινοκινητήρα) των 130 ίππων. Φυσικά θα συνεχίσει να εφοδιάζεται και με τις εκδόσεις 82 και 110 ίππων του ίδιου μοτέρ, καθώς και με τον 1.6 BlueHDi των 100 ίππων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...