X2, το νέο SUV της BMW (vid)

Δυναμική εμφάνιση, compact διαστάσεις και η γνωστή ποιότητα BMW σε ένα SUV

  • -
  • -

Ένα νέο μέλος θα αποκτήσει η οικογένεια Χ της BMW από τον Μάρτιο του 2018, όταν και θα λανσαριστεί στην Ευρώπη η Χ2. Οι Βαυαροί αποκάλυψαν διαδικτυακά το νέο τους SUV, οι διαστάσεις του οποίου (μήκος 4,36 μέτρα / πλάτος 1,82 μέτρα / ύψος 1,53 μέτρα) το τοποθετούν δίπλα στη Χ1. Όμως οι στιλιστικές λεπτομέρειες στο αμάξωμα και το coupe προφίλ του προσδίδουν έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα.

Η BMW δημιούργησε ένα όχημα ελεύθερου χρόνου που απευθύνεται σε πιο νεανικό κοινό από αυτό που οδηγεί συνήθως τα μοντέλα με το γράμμα «Χ». Και ενώ η μάσκα και τα φωτιστικά σώματα «φωνάζουν» ότι πρόκειται για ένα μοντέλο από το Μόναχο, λεπτομέρειες όπως τα πλαστικά ένθετα στους δύο προφυλακτήρες, τα πλαστικά προστατευτικά στο πλάι, αλλά και το σηματάκι στην πίσω κολώνα (παραπέμπει σε coupe άλλων εποχών της γερμανικής μάρκας) ξαφνιάζουν ευχάριστα όσους θεωρούσαν ότι στη BMW ήταν λίγο... συντηρητικοί το τελευταίο διάστημα. Η Χ2 σηματοδοτεί την προσπάθεια του σχεδιαστικού τμήματος της BMW να κάνει ένα τολμηρό βήμα.

Λιγότερο ριζοσπαστική είναι η προσέγγιση στην καμπίνα των επιβατών, όπου έχουν διατηρηθεί οι γραμμές στο ταμπλό και την κονσόλα. Έμφαση έχει δοθεί στην πρακτικότητα (με μεγάλες θήκες στις πόρτες), στην πολυτέλεια και τον εξοπλισμό ασφάλειας και συνδεσιμότητας (προαιρετικά διατίθεται έγχρωμο head up display και η μεγάλη οθόνη των 8,8 ιντσών για το σύστημα iDrive).

Το compact SUV θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις: τη στάνταρ, την M Sport (με μεγαλύτερους τροχούς και sport πινελιές) και την εικονιζόμενη M Sport X (που τονίζει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του αυτοκινήτου). Κατά το λανσάρισμα θα είναι διαθέσιμες τρεις εκδόσεις κινητήρα/κιβωτίου: η X2 sDrive20i με το 2λιτρο βενζίνης που αποδίδει 192 ίππους (μεικτή κατανάλωση 5,5 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 126 g/km) και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και οι πετρελαιοκίνητες X2 xDrive20d και X2 xDrive25d. Αμφότερες εφοδιάζονται με κινητήρα χωρητικότητας 1.995 cc, όμως στην πρώτη περίπτωση αποδίδει 190 και στη δεύτερη 231 ίππους. Στάνταρ είναι η τετρακίνηση xDrive και το κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων (4,6 lt/100 km και 121 g/km, 5,1 lt/100 km και 133 g/km αντίστοιχα).

Η γκάμα θα εμπλουτιστεί το 2018 με την τρικύλινδρη έκδοση X2 sDrive18i (με στάνταρ μηχανικό κιβώτιο και 140 ίππους) και τις τετρακύλινδρες X2 xDrive20i, X2 sDrive18d, X2 xDrive18d. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...