Το επόμενο Mitsubishi Evolution θα είναι ηλεκτρικό SUV

Με τρία ηλεκτρικά μοτέρ και κίνηση σε όλους τους τροχούς

  • -
  • -

Το τεχνολογικό και σχεδιαστικό... ορίζοντά της παρουσιάζει στην έκθεση του Τόκιο η Mitsubishi με το e-EVOLUTION CONCEPT. Η ιαπωνική μάρκα θα στραφεί στην κατασκευή υβριδικών και ηλεκτρικών SUV, τα οποία θα απευθύνονται και σε νεανικότερο κοινό από τον έως σήμερα μέσο όρο ηλικίας των πελατών της.

Το 100% ηλεκτρικό SUV αποτυπώνει τόσο στον τομέα της εμφάνισης όσο και σε αυτόν της τεχνολογίας την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Mitsubishi Motors τα επόμενα χρόνια. Σε καμία περίπτωση το πρωτότυπο e-EVOLUTION δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Σε αυτό συντελούν οι έντονες ακμές στο αμάξωμα, οι αντίθετα ανοιγόμενες πίσω πόρτες χωρίς μεσαία κολώνα, η εμπρός μάσκα (ενσωματώνει τα φώτα) σε σχήμα «Χ», οι τεράστιοι τροχοί, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα εντυπωσιακά πίσω φωτιστικά σώματα.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ SUV ΑΠΟ ΤΗΝ ΜITSUBISHI ΜΕ 1.5 TURBO ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Το τετραθέσιο εσωτερικό είναι γεμάτο από οθόνες για τους χάρτες πλοήγησης, τον έλεγχο των συστημάτων του αυτοκινήτου αλλά και τη διασύνδεση των επιβατών με τον έξω κόσμο. Το τιμόνι παραπέμπει περισσότερο σε πηδάλιο αεροπλάνου, ενώ οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.

Το ηλεκτρικό σύστημα του e-EVOLUTION CONCEPT αποτελείται από μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες, τοποθετημένες στο πάτωμα για επίτευξη χαμηλού κέντρου βάρους, αλλά και τρία μοτέρ: ένα που κινεί τον εμπρός άξονα και δύο για τους πίσω τροχούς.

Στην καρδιά του SUV είναι ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες για να «διαβάζει» συνεχώς το δρόμο και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καθώς και την πρόθεση του οδηγού. Ως αποτέλεσμα, συμβουλεύει διαρκώς τον οδηγό για το πώς πρέπει να αντιδράσει σε κάθε περίπτωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...