Το Range Rover γίνεται υβριδικό (vid)

Με 404 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία 51 km

  • -
  • -

Η Range Rover, η premium μάρκα της Landa Rover, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την – αναπτυσσόμενη εμπορικά - κατηγορία των μεγάλων και πολυτελών υβριδικών SUV. Παρουσίασε λοιπόν την plug-in hybrid έκδοση, την οποία ονομάζει P400e, με την οποία θα ανταγωνιστεί ανάλογου χαρακτήρα αυτοκίνητα, όπως η υβριδική BMW X5.

Το υβριδικό σύστημα του P400e αποτελείται από 2λιτρο βενζινοκινητήρα της οικογένειας Ingenium, απόδοσης 300 ίππων, και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 116 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 404 PS και η ροπή σε 640 Nm. Το τετρακίνητο Range Rover δεν είναι μόνο φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και προς τις... ανησυχίες του οδηγού του: τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 6,8 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 220 km/h.

Σε μεικτό κύκλο, το Range Rover P400e εμφανίζει κατανάλωση 2,8 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 64 g. CO2 ανά km. Με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, μπορεί να διανύσει απόσταση έως 51 km. Το μεγάλο SUV προσφέρει δύο προγράμματα οδήγησης: την υβριδική όπου συνεργάζονται ο θερμικός κινητήρας και το ηλεκτρικό μοτέρ και την αμιγώς ηλεκτρική. Οι μπαταρίες φορτίζονται πλήρως εντός 7,5 ωρών μέσω του συμβατικού καλωδίου και σε μόλις 2 ώρες και 45 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή. Η Range Rover προσφέρει για τις μπαταρίες εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...