Το ευρωπαϊκό SUV που είναι... κινέζικο

Η Chery έρχεται στην Ευρώπη με ένα compact όχημα ελεύθερου χρόνου

  • -
  • -

Είσαι κατασκευαστής από την Κίνα και θέλεις να δραστηριοποιηθείς στην ευρωπαϊκή αγορά. Τι κάνεις; Την απάντηση μας δίνει η Chery, η οποία ανακοίνωσε τα πλάνα της στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Θα δημιουργήσει μία γκάμα μοντέλων με διαφορετικό όνομα, το EXEED. Το πρώτο που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη σε λίγα χρόνια ονομάζεται EXEED TX και είναι ένα μικρομεσαίο SUV. Απευθύνεται σε νεανικό κοινό, ελπίζοντας να το προσελκύσει με τη σχεδίαση, τις οικολογικές εκδόσεις και τον εξοπλισμό ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Βασίζεται σε νέα πλατφόρμα που εξελίχθηκε αποκλειστικά για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, ενώ ο εξοπλισμός του θα περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις, ηλεκτρική (BEV), plug-in υβριδική (PHEV) και απλή υβριδική (HEV).

Το EXEED TX PHEV θα είναι τετρακίνητο, ενώ θα εφοδιάζεται με 1.5 βενζίνης 150 ίππων και ηλεκτρικό μοτέρ 116 ίππων. Η μέση κατανάλωση είναι 1,8 lt/100 km, η τελική ταχύτητα 200 km/h και η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί 6 sec. Με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να διανύσει 70 km σε ταχύτητες έως 120 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...