Νέο Suzuki Swift Sport

Με τούρμπο 1.400άρη κινητήρα 140 ίππων και βάρος κάτω από τον ένα τόνο

  • -
  • -

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης έγινε η Παγκόσμια πρεμιέρα του νέο Suzuki Swift Sport. Οι Ιάπωνες εξέλιξαν ακόμα περισσότερα το μικρή τους βολίδα αντικαθιστώντας τώρα τον ατμοσφαιρικό 1.600άρη κινητήρα που είχε το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς με τον νέο 1.400άρη τούρμπο Boosterjet, ο οποίος αποδίδει 140 ίππους και 230 Nm.

Το νέο Swift Sport είναι επίσης πιο ελαφρύ κατά 80 κιλά σε σχέση με τον προκάτοχό του, με το δείκτη της ζυγαριάς να σταματάει στα 970 κιλά. Ωστόσο και παρά το μικρότερο βάρος του παρουσιάζεται και πιο στιβαρό με πιο άκαμπτο πλαίσιο, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Η μετάδοση περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων με έξι σχέσεις. Ενισχυμένο είναι το εμπρός μέρος με παχύτερες αντιστρεπτικές δοκούς. Ανασχεδιασμένη είναι και η πίσω ανάρτηση με την ακαμψία της επίσης να έχει ενισχυθεί.

«Είναι ελαφρύτερο, πιο ακριβές και πιο γρήγορο» δήλωσε ο αρχιμηχανικός της Suzuki Masao Kobori και υπεύθυνος για το Swift Sport. «Είναι πιο επιθετικό, αλλά παράλληλα και πιο φιλικό στην καθημερινή χρήση, κάτι που εισπράττεις από τα χειριστήρια του αυτοκινήτου. Όλα δουλεύουν έτσι ώστε να σε βάλουν στο παιχνίδι και να ζήσεις τη μοναδική εμπειρία που μπορεί να σου προσφέρει το νέο Swift Sport» τόνισε στη συνέχεια ο Kobori.

Το Swift Sport πατά σε τροχούς 17 ιντσών με ελαστικά χαμηλού προφίλ 195/45. Σχεδιαστικά χωρίς να είναι κραυγαλέο καταφέρνει να ξεχωρίζει από τα ταπεινά αδελφάκια του, χάρη στη νέα μάσκα με την κυψελοειδή σχεδίαση, τα LED φώτα, τις φούστες στο πλάι και τον πίσω προφυλακτήρα ο οποίος φιλοξενεί στις άκρες του δύο μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης.

Ανάλογα σπορ είναι και το εσωτερικό του νέου Swift Sport με χρωματικές αντιθέσεις, καθίσματα με έντονη στήριξη, κοφτό δερμάτινο τιμόνι και στοιχεία από χρώμιο. Επίσης τις εντυπώσεις κλέβει και η μεγάλη οθόνη αφής επτά ιντσών με σύστημα πλοήγησης 3D και Bluetooth. Τέλος πλούσιο είναι το οπλοστάσιο συστημάτων ασφάλειας του νέου Suzuki Swift Sport, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων, ενημέρωση για ακούσια αλλαγή λωρίδας και για πιθανή σύγκρουση, αλλά και προσαρμοζόμενο cruise control.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...