To Honda Urban EV στην παραγωγή το 2019

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα από την ιαπωνική εταιρεία

  • -
  • -

Μπορεί τα αυτοκίνητα παραγωγής να είναι αυτά που προκαλούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά και τα πρωτότυπα έχουν μια… ξεχωριστή ομορφιά. Στην τελευταία κατηγορία κατατάσσεται το μικρό ηλεκτρικό Honda, που βρίσκεται στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Το πρωτότυπο hatchback της ιαπωνικής φίρμας έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από μοντέλα του παρελθόντος, κάτι που κάνει τους φανς να… αναπολούν!

Εκτός όμως από την παλαιάς κοπής εμφάνιση, το Urban EV concept είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Τεχνικά χαρακτηριστικά για την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα δεν έχουν δημοσιευτεί, ωστόσο εξοπλίζεται με ένα νέο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, που αφενός λειτουργεί με στόχο την καλύτερη δυνατή απόδοση του οχήματος και αφετέρου έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει την ενέργεια που έχει απομένει στην μπαταρία του αυτοκινήτου στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Το μήκος είναι περίπου 10 cm πιο μικρό από το Honda Jazz, αλλά οι μηχανικοί δεν δυσκολεύτηκαν να χωρέσουν δύο ενιαίες σειρές καθισμάτων, που μπορούν να φιλοξενήσουν τέσσερα άτομα. Η πόρτα τύπου Rolls-Royce βοηθάει την εύκολη επιβίβαση στο αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα προσφέρει μια ιδιαίτερη σχεδιαστική πινελιά στο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο. Η καμπίνα συνδυάζει το δέρμα με το ξύλο, ενώ όλο το κάτω μέρος του παρμπρίζ είναι ουσιαστικά η οθόνη του infotainment. 

Το σημαντικότερο στοιχείο του Honda Urban EV concept είναι ότι προορίζεται για τη γραμμή παραγωγής. Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να συμβεί άμεσα, αλλά το 2019.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...