Brabus G65 900 σε… διαβολεμένη τιμή

Ένα από τα 10 θα βρίσκεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

  • -
  • -

Σύμφωνα με τη Brabus, αυτό που βλέπετε είναι το πιο ισχυρό 12κύλινδρο off-road του κόσμου. Ο γνωστός βελτιωτικός οίκος ανέβαλε την ισχυρότερη εκδοχή της G-Class (G65) να τη μετατρέψει σε ένα πραγματικό θηρίο. Το Brabus G65 900 θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 μονάδες και μία από αυτές παρουσιάζεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V12 των 6,3 λίτρων με τους 900 ίππους και τα 1500 Nm ροπής, ωστόσο αυτή περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 1.200 Nm. Η τιμή απόκτησης σύμφωνα με την εταιρεία ορίζεται η διαβολεμένη τιμή των 666.000 ευρώ. Μάλλον τυχαίο;

Η απλή G65 χρειάζεται 5,3 sec για να ολοκληρώσει τα πρώτα 100 km/h από στάση, ενώ η έκδοση Brabus έχει το 0-100 km/h σε μόλις 3,9 sec. Είναι δηλαδή λίγο πιο γρήγορη από τη Mercedes-AMG GT. Η μέγιστη ταχύτητα που ορίζεται από το εργοστάσιο είναι τα 270 km/h.

Όσο αφορά το σχεδιαστικό κομμάτι, η «κουτένια» εμφάνιση των G-Class παραμένει, με τη διαφορά ότι τώρα φοράει ένα υπερβολικό και άκρως αγριεμένο body kit. Πατάει επάνω σε τεράστιες ζάντες αλουμινίου 23 ιντσών, οι οποίες κρύβουν –σύμφωνα με την εταιρεία- το μεγαλύτερο σύστημα πέδησης που έχει φτιαχτεί ποτέ για SUV.

Στο εσωτερικό υπερισχύει η πολυτέλεια, μιας και η πολεμική καμπίνα είναι ντυμένη με δέρμα. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων δεν είναι πλέον ενιαία, αλλά έχει διαχωριστεί σε δύο διαφορετικές θέσεις. Αυτό γίνεται με την κεντρική κονσόλα που ξεκινάει από εμπρός και φτάνει μέχρι τους πίσω επιβάτες, οι οποίοι μπορούν να χειριστούν μια οθόνη αφής 4,3 ιντσών. Επίσης, εξοπλίζεται με διάφορα ηλεκτρονικά βοηθήματα, όπως είναι η ψυχόμενη ή θερμαινόμενη θήκη του καφέ. Αυτά δηλαδή που κάνουν ένα Brabus... ξεχωριστό!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...