Ανανεώθηκαν οι Mercedes-Benz S-Class Coupe & Cabriolet

Σημαντικές μηχανολογικές αλλαγές έχουμε στις εκδόσεις AMG

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τις ανανεωμένες S-Class coupe και cabriolet. Σχεδιαστικά ξεχωρίζουν από τις νέες μάσκες, τα νέα φώτα (εμπρός και πίσω) με τα νέα γραφικά LED ημέρας και τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες. Στην περίπτωση των εκδόσεων AMG, η μάσκα είναι πιο επιβλητική, φέρουν μεγαλύτερους αεραγωγούς και πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, ενώ το λογότυπο της έκδοσης βρίσκεται σε διάφορα μέρη επάνω στο αμάξωμα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα νέα ψηφιακά όργανα και η νέα τεράστια οθόνη στην κεντρική κονσόλα. Τα πρώτα μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με το γούστο του χρήστη, αφού προσφέρει τα κλασικό, το σπορ και το progressive layout. Επίσης, το σύστημα Energising Comfort Control, επικοινωνεί με τον κλιματισμό, τον αρωματισμό, το μασάζ των καθισμάτων, τον φωτισμό της καμπίνας και το ηχοσύστημα, με σκοπό να προσφέρει στον οδηγό και τους υπόλοιπους επιβάτες την ατμόσφαιρα έξι διαφορετικών προγραμμάτων: freshness, warmth, vitality, joy, comfort και training.

Μηχανολογικά, η S450 4Matic που αποτελεί και τη βασική έκδοση εφοδιάζεται με τον 3λιτρο V6 των 367 ίππων, ενώ η S560 4Matic κρύβει τον 4λιτρο V8 κάτω από το καπό απόδοσης 469 ίππων. Περνώντας στις εκδόσεις AMG, η ανανεωμένη S63 έχει υποστεί ένα γενναιόδωρο downsizing και πλέον φέρει τον 4λιτρο V8 με δύο turbo και απόδοση 620 ίππων. Αξίζει να αναφερθεί ότι, η διαδικασία 0-96 km/h ολοκληρώνεται σε 3,4 sec. Στην κορυφή της γκάμας υπάρχει η ανανεωμένη S65, η οποία εφοδιάζεται με τον 6λιτρο διπλοτούρμπινο V12 κινητήρα 630 ίππων και 1.000 Nm ροπής. Στην τελευταία περίπτωση, το θηριώδες μοτέρ συνδυάζεται αποκλειστικά με το γνώριμο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, ενώ με όλες τις άλλες εκδόσεις συνδυάζεται το νέο 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...