Πρεμιέρα για το πιο σπορ BMW i3s

Μαζί με το ανανεωμένο i3 που θα κάνει πρεμιέρα στην Φρανκφούρτη θα παρουσιαστεί και η ισχυρότερη έκδοση i3s

  • -
  • -

Η BMW επενδύει στα ηλεκτρικά οχήματα, παρουσιάζοντας το ανανεωμένο i3 μαζί με την ισχυρότερη εκδοχή του με τα διακριτικά i3s. Η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει εμπρός στο κοινό της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Σχεδιαστικά το ανανεωμένο i3 διακρίνεται για τους νέους προφυλακτήρες τις νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και τα νέα φώτα LED, που συναντάμε τόσο εμπρός, όσο και πίσω. Την εικόνα συμπληρώνουν δύο νέοι χρωματισμοί.

Στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται νέα υλικά και χρωματισμοί, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του την τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων iDrive με σύνδεση Apple CarPlay.

Το νέο BMW i3s δείχνει πιο εντυπωσιακό, με πιο σπορ πινελιές, μεγαλύτερους τροχούς 20 ιντσών και χαμηλότερη κατά 10 mm ανάρτηση, με τα μετατρόχια να είναι 40 mm πιο φαρδιά. Και οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται με τις μπαταρίες lithium-ion 33 kWh. Η απόδοση της ανανεωμένης εκδοχής του i3 παραμένει ίδια με 170 ίππους και 250 Nm ροπής, ενώ η i3s παρουσιάζεται πιο ισχυρή κατά 14 ίππους φτάνοντας τους 184 ίππους και 270 Nm ροπής.

Βελτιωμένες παρουσιάζονται και οι επιδόσεις με το i3s να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 6,9 sec (7,3 sec το i3) με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 160 km/h (150 m/h στο i3). Η αυτονομία είναι κοινή για τις δύο εκδόσεις και σύμφωνα με τον… αισιόδοξο NEDC (Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο) είναι 285 χιλιόμετρα, ενώ οι μετρήσεις του πιο ρεαλιστικού WLTP δείχνουν 235 με 245 χιλιόμετρα, ενώ σε κάθε περίπτωση η BMW υπόσχεται περισσότερα από 200 χιλιόμετρα σε καθημερινή χρήση.

Το BMW i3s έχει νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση, με διαφορετικά ελατήρια και αμορτισέρ, όπως νέες αντιστρεπτικές ράβδους. Επιπλέον, διαθέτει νέα προγράμματα για τη ρύθμιση της απόκρισης του συστήματος διεύθυνσης, ενώ το ESP έχει γίνει λιγότερο παρεμβατικό για να προσφέρει το αυτοκίνητο πιο σπορ αίσθηση στον οδηγό. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...