Τεράστιες αλλαγές στην 8η γενιά του Golf

Η Volkswagen υπόσχεται αγνώριστο εσωτερικό και mild hybrid

  • -
  • -

Το Volkswagen Golf πρόκειται να υποστεί τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχει δεχτεί το μικρομεσαίο μοντέλο τα τελευταία 43 χρόνια. Αν και εξωτερικά μπορεί να μην έχει ριζικές αλλαγές, το εσωτερικό, αλλά και το μηχανολογικό τμήμα θα είναι… αγνώριστο.

Πάτα ΕΔΩ για να δεις μια ξεχωριστή δοκιμή του νέου Golf 1.5 TSI EVO

Η άφιξη του νέου Volkswagen Golf αναμένεται το 2019 στην επόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Παρά την επιθετική στρατηγική ηλεκτρικών μοντέλων από τη Volkswagen, το κέντρο του ενδιαφέροντος, αλλά και της εξέλιξης συνεχίζει να είναι το Golf. Αρχικά, η νέα γενιά πρόκειται να βασίζεται σε μια ανανεωμένη εκδοχή της MQB πλατφόρμας, με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν περίπου 70 κιλά από το συνολικό βάρος του μικρομεσαίου μοντέλου. Στο εμπρός μέρος δεν θα έχουμε εντυπωσιακές αλλαγές, ωστόσο στο πίσω μέρος θα θυμίζει Arteon. Μια γερή αναβάθμιση περιμένουμε στο εσωτερικό του νέου Golf. Συγκεκριμένα, αρκετά κουμπιά θα αφαιρεθούν από την κονσόλα, κρατώντας μια μίνιμαλ ατμόσφαιρα. Σχεδόν όλες οι ρυθμίσεις θα γίνονται μέσα από την κεντρική οθόνη αφής και φυσικά θα διατίθεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (Active Info Display).

Η μηχανολογική γκάμα του Golf είναι ήδη πλήρης, αλλά αναμένεται να διαθέτει και σύστημα mild hybrid. Αναλυτικότερα, ένα σύστημα που χρησιμοποιεί τεχνολογία 48volt και ένα συσσωρευτή, που τροφοδοτεί έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα. Αυτός βοηθάει τον θερμικό κινητήρα στις χαμηλές ταχύτητες, προσφέροντας μάλιστα λιγότερους ρύπους και χαμηλή κατανάλωση. Λόγος γίνεται για 7% περισσότερη οικονομία και 5% υψηλότερη απόδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...