Abarth 695 Rivale: Μια premium βολίδα (video)

H Abarth ανεβάζει τον πήχη της μοναδικότητας

  • -
  • -

Η συνεργασία με την ιταλική Riva ξεκίνησε πέρυσι όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το FIAT 500 Riva. Τώρα έφτασε η σειρά της Abarth, η οποία συνεργάστηκε με τη "θαλάσσια" φίρμα για να ανεβάσει τον πήχη της μοναδικότητας, συνδυάζοντας τις υψηλές επιδόσεις με τα premium υλικά.

Το Abarth 695 Rivale διατίθεται τόσο σε coupe όσο και σε cabrio αμάξωμα, ενώ ακολουθεί τη διχρωμία σκούρο μπλε- ασημί, όπως ακριβώς και το νέο γιοτ, 56’ Rivale. Οι χειρολαβές είναι σε ματ ασημί απόχρωση και υπάρχουν λογότυπα 695 Rivale σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου. Εσωτερικά, έχει χρησιμοποιηθεί ανθρακόνημα, ενώ το σαλόνι έχει ντυθεί με μπλε δέρμα. Φυσικά, υπάρχει και το υψηλής ποιότητας ξύλου, ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η Riva στα σκάφη της. Το πάντρεμα του ρετρό με τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα έχει γίνει για να αυξήσει την ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό. Συγκεκριμένα, υπάρχει η οθόνη αφής 7 ιντσών στην κεντρική κονσόλα με σύστημα Uconnect. Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με smartphones με το infotainment να διαθέτει Android Auto και Apple CarPlay συστήματα.

Μηχανολογικά βασίζεται στο 595 Competizione, το οποίο εφοδιάζεται με τον γνώριμο 1.4 T-Jet κινητήρα των 180 ίππων και 250 Nm ροπής. Το βάρος του μοντέλου φτάνει τα 1.045 κιλά, ως εκ τούτου η αναλογία κιλά ανά ίππων είναι στα 5,8. Η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 6,7 sec και αποτελεί το γρηγορότερο λιλιπούτειο μοντέλο με premium περιβολή. Επίσης, πατάει επάνω σε 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου σε ασημί απόχρωση και οι απολήξεις της εξάτμισης είναι από ανθρακόνημα και ολόκληρο το σύστημα εξαγωγής είναι μια προσφορά της εταιρείας Akrapovic. Οι 4πίστονες δαγκάνες είναι της Brembo και η ανάρτηση είναι της Koni με τεχνολογία FSD (Frequency-Selective Damping).

 

Συλλεκτικό Abarth 695 Rivale 175 Anniversary

Μαζί με το Rivale, αποκαλύφθηκε και η έκδοση Rivale 175 Anniversary, η οποία αποτελεί μια άκρως συλλεκτική έκδοση. Στο πλαίσιο εορτασμού των 175 χρόνων στην κατασκευή σκαφών της εταιρείας Riva (από το 1842). Οι διαφορές σε σχέση με την «απλή» έκδοση είναι στις ξεχωριστές ζάντες αλουμινίου, νέα λογότυπα και νέο δερμάτινο σαλόνι μπλέ-μαύρο. Η κατασκευή θα περιοριστεί σε 350 μονάδες (175 coupe και 175 cabriolet).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...