Το νέο Leaf επανακαθορίζει την κατηγορία των ηλεκτρικών

Η Nissan θα λανσάρει εντός του 2017 τη δεύτερη γενιά του αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων

  • -
  • -

Με την εικόνα των εμπρός LED φωτιστικών σωμάτων, «εγκαινιάζει» η Nissan την καμπάνια που θα οδηγήσει στην αποκάλυψη του νέου Leaf. Πρόκειται για το πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, οπότε και οι προσδοκίες της ιαπωνικής μάρκας είναι πολύ υψηλές.

Θα δημοσιευτούν λοιπόν σταδιακά μία σειρά από φωτογραφίες και τεχνικές λεπτομέρειες για τη δεύτερη γενιά του 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η παγκόσμια πρεμιέρα για το κοινό αναμένεται να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο στο σαλόνι της Φρανκφούρτης.

Από όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα για το νέο Leaf, γνωρίζουμε ότι θα έχει σημαντικά αυξημένη αυτονομία σε σχέση με το σημερινό μοντέλο (250 km από μπαταρίες 30 kWh). Δεν αποκλείεται να ξεπερνά και τα 400 km με μία φόρτιση, ώστε να αντιμετωπίζει το Opel Ampera-e.

Το Leaf θα γίνει το δεύτερο ευρωπαϊκό μοντέλο της Nissan (μετά το ανανεωμένο Qashqai) που θα εφοδιάζεται με το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης ProPILOT.

«Το νέο Leaf θα είναι ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από το σημερινό», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Nissan Ευρώπης, Ponz Pandikuthita, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο GOCAR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ PONZ PANDIKUTHIRA

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...