Νέο ρεκόρ στο Nurburgring το Honda Civic Type R (video)

Με 7:43.8 το νέο Type R πήρε το ξανά τον τίτλο στα χέρια του

  • -
  • -

Το εντελώς νέο Honda Civic Type R κατακτά του Nurburgring σημειώνοντας εντυπωσιακό χρόνο στην κατηγορία του με 7:43.8. Το νέο Civic Type R αποδίδει 320 ίππους και 400 Nm ροπής, έχοντας εξελιγμένη αεροδυναμική. Το ρεκόρ σημειώθηκε με ένα αυτοκίνητο εξέλιξης, αλλά με τεχνικές προδιαγραφές που θα έχει το μοντέλο στην τελική του μορφή παραγωγής.

Ο χρόνος έγινε στις 3 Απριλίου κατά την τελική φάση της εξέλιξης του αυτοκινήτου. Στο νέο Type R χρησιμοποιείται ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με πιο κοντή κλιμάκωση που προσφέρει καλύτερες ενδιάμεσες επιταχύνσεις, ενώ η μελετημένη αεροδυναμική προσφέρει καλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.


Το αμάξωμα είναι κατά 16 κιλά πιο ελαφρύ σε σχέση με το προηγούμενης γενιάς μοντέλο, αλλά έχει καλύτερα κατά 38% ακαμψία, η οποία προσφέρει καλύτερη απόκριση στο τιμόνι και πιο άμεση αντίδραση του αυτοκινήτου στις στροφές. Νέα είναι και η ανάρτηση πίσω με  πολλαπλούς συνδέσμους. Σε συνδυασμός με τα μεγαλύτερα μετατρόχια, τα πιο φαρδιά ελαστικά και το μακρύτερο μεταξόνιο, το νέο Civic Type R παρουσιάζεται σημαντικά πιο σταθερό στις στροφές, κερδίζοντας αρκετή ταχύτητα.

Έτσι, το νέο Type R περνάει με περίπου 10 km/h μεγαλύτερη ταχύτητα σε στροφές των 150 km/h ενώ χαρακτηριστικά στο τέλος της μεγάλης ευθείας το κοντέρ του Civic Type R έδειξε 265 km/h. Το αυτοκίνητο με το οποίο σημειώθηκε το ρεκόρ όπως αναφέραμε είναι εξέλιξης αλλά με εργοστασιακές προδιαγραφές. Για λόγους ασφαλείας το αυτοκίνητο που έτρεξε στο Nurbrugring είχε roll cage, χωρίς ωστόσο, όπως η Honda ανακοινώνει αυτό να βελτιώνει την ακαμψία του αυτοκινήτου. Προκειμένου να αντισταθμίσουν το βάρος που προστέθηκε από τον κλωβό ασφαλείας οι άνθρωποι της Honda αφαίρεσαν τα πίσω καθίσματα και το σύστημα πολυμέσων. Τα ελαστικά που φόραγε το αυτοκίνητο είναι νόμιμα για δρόμο με χρήση στην πίστα.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το ειδικό

Volkswagen Golf GTi Clubsport

έχει χρόνο 7:49.21 sec.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...