Δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο από την Audi

Η έκδοση παραγωγής του e-tron Sportback θα λανσαριστεί το 2019

  • -
  • -

Η ηλεκτρική επανάσταση της Audi θα αρχίσει το 2018 με το λανσάρισμα ενός μηδενικών ρύπων μεγάλου SUV, το οποίο ίσως βαφτιστεί Q6. Ένα χρόνο αργότερα θα ακολουθήσει ένα μεσαίο Gran Turismo, το οποίο θα τοποθετηθεί κοντά στο Α7. Αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο προαναγγέλλεται από το εικονιζόμενο πρωτότυπο e-tron Sportback, το οποίο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Σαγκάης.

Με τους τεράστιους τροχούς των 23 ιντσών και τα πλαστικά προστατευτικά, το αμάξωμα μήκους 4,9 m και πλάτους 1,98 m παραπέμπει περισσότερα σε ένα sport SUV με coupe προφίλ. Στο εσωτερικό τα βλέμματα πέφτουν στο πλήρως ψηφιακό ταμπλό, με πλήθος οθονών (για πίνακα οργάνων, το σύστημα πολυμέσων και τον κλιματισμό), με ενδείξεις ακόμη και στην πλευρά του συνοδηγού.

Το e-tron Sportback χρησιμοποιεί τη διάταξη που θα έχουν όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Audi: Ένα ηλεκτρικό μοτέρ μπροστά και δύο πίσω, χαρίζοντας κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 435 ίππους (503 ίπποι και 800 Nm ροπής σε λειτουργία boost), ενώ η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h διαρκεί 4,5 sec. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν μεγάλη χωρητικότητα (95 kWh) και χαρίζουν αρκετή ενέργεια για αυτονομία άνω των 500 km. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 km/h, προκειμένου να μην περιορίζεται σημαντικά η αυτονομία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...