Ηλεκτρικό, τετρακίνητο και αυτόνομο crossover από Volkswagen (vid)

Τα σημαντικά νέα έρχονται από τη Σαγκάη, με το πρωτότυπο I.D. CROZZ

  • -
  • -

Με ορίζοντα το 2020 εργάζονται στη Volkswagen όσον αφορά το λανσάρισμα των πρώτων ηλεκτρικών και αυτόνομων μοντέλων. Το I.D. CROZZ κάνει πρεμιέρα στην έκθεση της σαγκάης, ακολουθώντας τα επίσης πρωτότυπα I.D. (Παρίσι 2016) και I.D. BUZZ (Ντιτρόιτ 2017). Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτρικό crossover, με δυνατότητα κίνησης σε αυτόνομη λειτουργία.

Η Volkswagen δεν παρουσιάζει μόνο την τεχνολογία που έχει εξελίξει αλλά και τη σχεδιαστική κατεύθυνση που θα έχουν τα μέλη της οικογένειας I.D. ώστε να ξεχωρίζουν από τα συμβατικά αυτοκίνητα από το Wolfsburg. Το μυώδες αμάξωμα των 4,62 m φιλοξενεί φουτουριστικά φώτα και μεγάλους τροχούς 21 ιντσών. Χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο (2,77 m), το εσωτερικό του I.D. CROZZ μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 4 άτομα (το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να έχει 5θέσιο εσωτερικό.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου προσφέρουν αξιοσημείωτη αυτονομία 500 km, ενώ δίνουν «ζωή» στους ηλεκτροκινητήρες, συνδυαστικής ισχύος 306 ίππων. Μπορούν μάλιστα να φορτιστούν σε επίπεδο 80% εντός μόλις 30 λεπτών (μέσω ταχυφορτιστή 150 kW - DC). Το I.D. CROZZ έχει τελική ταχύτητα 180 km/h, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι πισωκίνητο. Όταν όμως διαπιστωθεί απώλεια πρόσφυσης, τίθεται σε λειτουργία και το εμπρός ηλεκτρικό μοτέρ.

Η Volkswagen προγραμματίζει να λανσάρει τα πρώτα πλήρως αυτόνομα μοντέλα της το 2025. Σε λειτουργία I.D. Pilot, μόλις ο οδηγός πατήσει παρατεταμένα το σήμα της VW στο τιμόνι, αυτό «αποσύρεται» στο ταμπλό και ο αυτόματος πιλότος αναλαμβάνει δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ CROSSOVER ΤΗΣ SKODA
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...