Επίσημη αποκάλυψη του Citroen C5 Aircross

Με νέα τεχνολογία, εξελιγμένη ανάρτηση για κορυφαία άνεση και αισθητική… Citroen έρχεται το νέο SUV της γαλλικής φίρμας

  • -
  • -

Οι Γάλλοι τράβηξαν και επίσημα το σεντόνι από το SUV τους που κάνει πρεμιέρα στο Shanghai Motor Show και σηματοδοτεί τις εξελίξεις στη γαλλική εταιρεία. Στο εσωτερικό οι Γάλλοι εστιάζουν στην άνεση κάθε επιβάτη ξεχωριστά. Ανάλογα, κορυφαία επίπεδα άνεσης θα προσφέρει η νέα ανάρτηση με τα διακριτικά Progressive Hydraulic Cushions, ακολουθώντας τα γνωστά πρότυπα της Citroen.

Σχεδιαστικά διακρίνεται για το μυώδες αμάξωμα με τους χαρακτηριστικούς πλέον αεροθαλάμους στα πλαϊνά του αυτοκινήτου. Το ψηλό καπό δημιουργεί αντίθεση με τα λεπτά στοιχεία που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Το μεταξόνιο έχει μήκος 2,73 m, παρέχοντας ευρυχωρία στο εσωτερικό, ενώ οι μικροί πρόβολοι, ενισχύουν την εικόνα του και παράλληλα διευρύνουν το πεδίο δράσης του εκτός δρόμου.



Στο εσωτερικό οι σχεδιαστές φρόντισαν να χαρίσουν στο C5 Aircross την αίσθηση ευρυχωρίας και πολυτέλειας, με χρήση καλών υλικών και οριζόντιων γραμμών που το κάνουν να μοιάζει πιο πλατύ. Η κεντρική κονσόλα είναι ψηλά τοποθετημένη με μεγάλη οθόνη 12,3 ιντσών και μια πιο μικρή οκτώ ιντσών εμπρός από τον οδηγό για τον πίνακα οργάνων, με ελάχιστα πλήκτρα για καλύτερη εργονομία. Πλούσια είναι η γκάμα συστημάτων ασφάλειας, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Active Safety Brake, Active Lane Departure Warning, προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας, Adaptive Cruise Control προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία Stop. Επιπλέον, το Citroen C5 Aircross εφοδιάζεται με σύστημα Grip Control για καλύτερη πρόσφυση ανάλογα με το έδαφος, Hill Assist Descent Control για ελεγχόμενη κατάβαση.

Το Citroen C5 Aircross εντάσσεται στην κατηγορία των SUV και θα κάνει πρεμιέρα στην αγορά της Κίνας τον Οκτώβριο του 2017 ενώ στην Ευρώπη έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2018 και θα είναι διαθέσιμο και με τεχνολογία PHEV plug-in hybrid.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...