Έτσι προκαλεί η Toyota στη Νέα Υόρκη

Το πρωτότυπο FT-4X είναι ένα ξεχωριστό project της ιαπωνικής εταιρείας

  • -
  • -

H Toyota αποκάλυψε ένα πρωτότυπο μοντέλο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, το οποίο έχει μια άκρως εκκεντρική σιλουέτα, προωθώντας τη… διαφορετική κατεύθυνση της ιαπωνικής εταιρείας. Το FT-4X είναι ένα σκληροτράχηλο off-road μοντέλο βασιζόμενο στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture, την ίδια με αυτή του C-HR. Το μήκος του είναι μόνο 4,25 μέτρα, παρόλο που στις φωτογραφίες δίνει την εντύπωση ενός μεγαθήριου.

Σχεδιαστικά παντρεύει ρετρό γραμμές με μοντέρνες πινελιές, ωστόσο ξεχωρίζει από τις μεγάλες επίπεδες επιφάνειες, καθώς και τους τεράστιους επιβλητικούς προφυλακτήρες. Εντύπωση προκαλεί η 5η πόρτα, που εκτός από το άνοιγμα με τον παραδοσιακό τρόπο (προς τα επάνω) μπορεί να ανοίξει και αντικρυστά. Επίσης, η 3η κολώνα μπορεί να αντικατασταθεί εξωτερικά με φιμέ κρύσταλλο, ενώ για αυτούς που θέλουν να καταγράφουν τις γεμάτο δράση διαδρομές τους, υπάρχει μια ειδική θέση στον εξωτερικό καθρέφτη που «αγκαλιάζει» μια κάμερα GoPro. Η περίπτωση να βρεθείτε σε ένα ειδυλλιακό τοπίο δεν είναι απίθανο. Εάν επιθυμείτε να… κατασκηνώσετε, τότε θα σας φανεί πολύ χρήσιμο ένα sleeping bag που βρίσκεται αποθηκευμένο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα. Ακόμα, το ηχοσύστημα μπορεί να αφαιρεθεί και να βγει εκτός αυτοκινήτου, μεταφέροντας το «πάρτι» λίγα μέτρα πιο μακριά.

Δεν γνωρίζουμε ποιον κινητήρα έχει επιλέξει η Toyota να εφοδιάσει το εν λόγω πρωτότυπο, ωστόσο σε περίπτωση που περάσει στην παραγωγή (πράγμα σχεδόν απίθανο) θα διαθέτει 4κύλινδρο κινητήρα με τετρακίνηση και χειροκίνητο κιβώτιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...