Πώς λειτουργούν τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα της Huracan; (vid)

Η Lamborghini αναλύει με εικόνα την τεχνολογία ALA, που βοήθησε την Huracan Performante να κάνει ρεκόρ γύρου στο Nurburgring

  • -
  • -

Η Huracan Performante με τον ατμοσφαιρικό V10 των 640 ίππων ήταν το αστέρι της Lamborghini στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης. Το ιταλικό supercar είναι στα... καλύτερά του, χάρη στη χρήση ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων, μία τεχνολογία που η Lamborghini ονομάζει ALA (Aereodinamica Lamborghini Attiva).

Το ενεργό εμπρός σπόιλερ και η ενεργή πίσω αεροτομή της Huracan εξασφαλίζουν την ιδανική απόδοση ανάλογα με τις συνθήκες. Στις στροφές απαιτείται υψηλή κάθετη δύναμη για σταθερότητα και στις ευθείες χαμηλή οπισθέλκουσα για επίτευξη μεγάλης τελικής ταχύτητας. Έτσι κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ στο Nurburgring για αυτοκίνητο παραγωγής με άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους, ολοκληρώνοντας τα 20,6 km σε 6:52.01.

Ο ισχυρότερος κινητήρας και το εξελιγμένο αεροδυναμικό πακέτο επιτρέπουν στη Huracan Performante να εκτοξεύεται από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 2,9 sec στα 200 km/h σε 8,9 sec. Η τελική ταχύτητα παρέμεινε ίδια με αυτή της... απλής Huracan, στα 325 km/h.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ HURACAN PERFORMANTE ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΥΡΟ-ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ NURBURGRING
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...