Μία Aston Martin με τη λάμψη των Red Arrows

Η συλλεκτική Vanquish S αντλεί έμπνευση από το διάσημο ακροβατικό σμήνος της RAF

  • -
  • -

Ένα ακόμη μοντέλο εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής θα κατασκευάσει το τμήμα Q της Aston Martin. Η Vanquish S Red Arrows edition αντλεί το όνομά της αλλά και σχεδιαστικές λεπτομέρειες από το ακροβατικό σμήνος της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας (RAF), το οποίο ιδρύθηκε το 1965 και έκτοτε έχει λάβει μέρος σε χιλιάδες αεροπορικές επιδείξεις σε όλο τον κόσμο.

Συνολικά 10 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν, 9 εκ των οποίων θα τεθούν προς πώληση ενώ το δέκατο θα τεθεί σε δημοπρασία από τη RAF, με τα έσοδα να πηγαίνουν για την ενίσχυση οικογενειών βετεράνων της πολεμικής αεροπορίας. Η συλλεκτική έκδοση ξεχωρίζει από το έντονο κόκκινο χρώμα (κύριο χαρακτηριστικό των Red Arrows) και λεπτομέρειες τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό που παραπέμπουν στο διάσημο ακροβατικό σμήνος.

Ο πλούσιος ιδιοκτήτης κάθε Vanquish S Red Arrows δεν θα αποκτήσει μόνο ένα GT με ατμοσφαιρικό V12 που αποδίδει 600 ίππους αλλά επίσης μοναδικά αξεσουάρ: αγωνιστικά κράνη και στολές, τζάκετ πιλότων, σετ αποσκευών της Aston Martin, αλλά και μινιατούρες 1:18 τόσο του αυτοκινήτου όσο του αεροσκάφους Hawk που πετούν οι πιλότοι των Red Arrows.

Όσο για την τιμή, αυτή παραμένει άγνωστη αλλά θα ξεπερνά κατά πολύ τις 260.000 ευρώ που κοστίζει η... απλή Vanquish S.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...