Βάζει στην πρίζα τα μοντέλα της η Audi

Μέχρι το 2020 θα κυκλοφορούν στους δρόμους τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τη γερμανική μάρκα

  • -
  • -

Τα SUV και τα ηλεκτρικά οχήματα είναι οι κύριες τάσεις αυτή την περίοδο στην αυτοκίνηση και η Audi έχει μεγάλα σχέδια και στις δύο κατηγορίες (διαβάστε για μελλοντικά SUV της μάρκας από το Ingolstadt). Στην πρόσφατη ετήσια απολογιστική συνέντευξη της Audi, ο Πρόεδρός της Rupert Stadler επιβεβαίωσε ότι μέχρι το 2020 θα έχουν λανσαριστεί τρία 100% ηλεκτρικά μοντέλα.

Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιστοιχούν στο 25-30% των συνολικών της πωλήσεων το 2025 και έχει εκπαιδεύσει την τελευταία τριετία περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους της για να ασχοληθούν με την παραγωγή και συναρμολόγηση των ηλεκτρικών εξαρτημέτων.

Το πρώτο από τα τρία Audi μηδενικών ρύπων θα είναι ένα μεγάλο SUV, το οποίο θα βασίζεται στο εικονιζόμενο πρωτότυπο e-tron quattro. Παραμένει άγνωστο αν θα βαφτιστεί τελικά Q6, όμως γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει το 2018 και θα έχει αυτονομία 500 km.

Παλαιότερα ο Stadler είχε αναφέρει ότι η Audi θα παρουσιάσει και ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακινήσεων μέσα στις πόλεις. Μην ξεχνάμε ότι όλο και περισσότερες κεντρικές και τοπικές κυβερνήσεις απαγορεύουν την κίνηση ρυπογόνων οχημάτων στα αστικά κέντρα. Άρα αναζητούμε το τρίτο ηλεκτρικό Audi, το οποίο ενδέχεται να έχει πιο sport προσανατολισμό, με coupe σχεδίαση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...