Οι κινητήρες του νέου Jeep Compass

To compact SUV θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το καλοκαίρι, με βασική τιμή σε αρκετές χώρες τα 25.000 ευρώ

  • -
  • -

Η Jeep «ρευστοποιεί» την εμπορική επιτυχία του Renegade, λανσάροντας το μεγαλύτερο αδελφό του. Το νέο Compass είναι η πρόταση της αμερικάνικης μάρκας στην εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, έχοντας ως ατού το σκληροτράχηλο χαρακτήρα και την πλούσια γκάμα κινητήρων. Στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, σε τιμές που στις περισσότερες χώρες θα αρχίζουν από τα 25.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει ανακοινώσει τον τιμοκατάλογο διάθεσής του.

Το μήκους 4,41 m Compass θα διατίθεται στις εκδόσεις Sport, Longtitude, Limited και Trailhawk. Η προτελευταία είναι αυτή με την πιο premium εικόνα, ενώ η τελευταία είναι η ικανότερη για κίνηση εκτός δρόμου, προσφέροντας αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 2,5 cc.) Η Jeep προσφέρει πληθώρα επιλογών σε κινητήρες (βενζίνης και diesel από 1.4 μέχρι και 2 λίτρα), χειροκίνητο 6 σχέσεων ή αυτόματο 9άρι αυτόματο, τετρακίνηση ή κίνηση σε δύο τροχούς.

Ειδικότερα όσον αφορά τα συστήματα μόνιμης τετρακίνησης, εφοδιάζεται με τα γνωστά Jeep Active Drive και Jeep Active Drive Low (με υποπολλαπλασιασμό της τελικής σχέσης μετάδοσης 20:1). Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Jeep Selec-Terrain έχει πέντε ρυθμίσεις (Auto, Snow, Sand, Mud, Rock, με την τελευταία μόνο στην έκδοση Trailhawk), ώστε να επιλεγεί η ιδανική για κάθε έδαφος.

Αναλυτικά οι κινητήρες, η μετάδοση και το κιβώτιο στο νέο Compass:

Βενζίνη

1.4 MultiAir2 με Stop&Start, 140 ίππων, FWD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων

1.4 MultiAir2 με Stop&Start, 170 ίππων, 4WD με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων

Πετρέλαιο

1.6 MultiJetII με Stop&Start, 120 ίππων, FWD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων

2.0 MultiJetII με Stop&Start, 140 ίππων, 4WD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων

2.0 MultiJetII με Stop&Start, 140 ίππων, 4WD με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων

2.0 MultiJetII με Stop&Start 170 ίππων, 4WD/Low με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...