Παγκόσμια πρεμιέρα για το Infiniti Q50

Ένα πολυτελές σεντάν υψηλών επιδόσεων από την ιαπωνική εταιρεία

  • -
  • -

Η Infiniti, το πολυτελές παρακλάδι της Nissan παρουσίασε την Έκθεση της Γενεύης σε παγκόσμια πρεμιέρα το Q50. Πρόκειται για την ανανεωμένη εκδοχή του απόλυτα επιτυχημένου μοντέλου της, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 200.000 μονάδες από το 2014 που κυκλοφορεί.

Εστιάζει στην τεχνολογία, ενώ σχεδιαστικά διακρίνεται για την νέα διπλή μάσκα, με την τρισδιάστατη αισθητική και εν γένει τις γραμμές που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της φίρμας. Τα φωτιστικά σώματα τώρα είναι επίσης ανασχεδιασμένα, όπως και οι προφυλακτήρες, τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό αναβαθμισμένη είναι η ποιότητα, με χρήση νέων υλικών, ενώ σχεδιαστικά ακολουθεί τα μονοπάτια του Q60 Coupe. Νέας σχεδίασης είναι και το τιμόνι, ο επιλογέας και τα χειριστήρια των καθισμάτων. Δύο οθόνες στο ταμπλό χαρίζουν πιο high tech εικόνα στο μοντέλο, με το σύστημα πολυμέσων να συνδυάζεται με 16 ηχεία surround υψηλής πιστότητας της BOSE.



Στους νεοτερισμούς του Infiniti Q50 ανήκει το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Pro Pilot. Αυτό διαθέτει αυτόματα ρυθμιζόμενο cruise control, το οποίο συνεργάζεται με το Direct Adaptive Steering, διατηρώντας την επιθυμητή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ενώ παράλληλα διορθώνει αυτόματα την πορεία του αυτοκινήτου εντός των διακριτών διαγραμμίσεων. Το σύστημα αυτό θα αποτελέσει τον προπομπό της αυτόνομης οδήγησης που θα ακολουθήσει στα μελλοντικά μοντέλα της φίρμας.

Αναβαθμισμένα είναι επίσης τα επίπεδα εξοπλισμού, τα οποία διαφοροποιούνται ανάλογα με τη χώρα που είναι διαθέσιμο το νέο Infiniti Q50. Στον τομέα των κινητήρων η γκάμα είναι πλούσια και περιλαμβάνει από τον βασικό 2λιτρο τούρμπο, έναν 2.2 diesel μέχρι ένα υβριδικό σύνολο με V6 3.5. Στην κορυφή των επιδόσεων όμως τοποθετείται ο 3λιτρος V6 twin-turbo με απόδοση 405 ίππων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...