Αποκάλυψη για το νέο Volvo XC60

Το XC60 πλησιάζει περισσότερο το μεγάλο XC90 σε όλους τους άλλους τομείς εκτός από το μέγεθος

  • -
  • -

Ο διάδοχος του πετυχημένου XC60 δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από αυτό που οι Σουηδοί παρουσίασαν στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Μετά από εννέα χρόνια λοιπόν η Volvo προχώρησε στην εκ βάθρων ανανέωση του μοντέλου, παρουσιάζοντας ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, στα σύγχρονα πρότυπα της μάρκας.

Σύμφωνα με τη Volvo το XC60 είναι ένα από τα πιο ασφαλή μοντέλα που έχει κατασκευάσει σε όλη της ιστορία της. Γεμάτο με έξυπνη τεχνολογία, όπως η υποβοήθηση του τιμονιού (Steer Assist), σύστημα που έρχεται να προστεθεί στο City Safety. Επίσης, ένα νέο σύστημα με όνομα Oncoming Lane Mitigation, χρησιμοποιεί τη βοήθεια του Steer Assist για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Επιπλέον, το Blind Spot Indication System, που αναγνωρίζει εμπόδιο στις τυφλές γωνίες στο πλάι του αυτοκινήτου είναι εξελιγμένο και συνεργάζεται με το Steer Assist προκειμένου να μειώσει ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο σύγκρουσης. Στα έξτρα του XC60 ανήκει το σύστημα Pro Pilot, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Volvo, το οποίο στρίβει το τιμόνι, επιταχύνει και φρενάρει σε δρόμους με καλή διαγράμμιση και με ταχύτητες μέχρι τα 130 km/h.

Στην κορυφή της γκάμας των κινητήρων του νέου Volvo XC60 είναι ο T8 Τwin Engine, υβριδικός βενζίνης, με επιδόσεις… φωτιά 0-100 km/h σε 5,3 sec. Το νέο SUV της σουηδικής φίρμας θα παρουσιαστεί με τον diesel D4 των 190 ίππων, ενώ η έκδοση D5 PowerPulse αναμένεται να αποδίδει 235 ίππους. Όσον αφορά τους κινητήρες βενζίνης θα υπάρχουν διαθέσιμοι ο T5 με 254 ίππους, ο T6 με 320 ίππους και 400 Nm.

Στο εσωτερικό του νέου Volvo XC60 υπάρχουν στοιχεία από την οικογένεια της σουηδικής φίρμας, με τη χαρακτηριστική κάθετη οθόνη να κερδίζει τις εντυπώσεις. Λεπτομέρειες όπως το μπουτόν εκκίνησης και ο επιλογέας συνδέουν το μικρότερο XC60 με τη ναυαρχίδα της γκάμας το XC90. Φυσικά από το νέο SUV της Volvo δεν λείπει η τεχνολογία άνεσης, με δυνατότητα σύνδεσης με Apple CarPlay και Android Auto. Η παραγωγή του Volvo XC60 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο στο Torslanda της Σουηδίας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...