Το Nissan Qashqai ανανεώθηκε

Με σχεδιαστικές αλλαγές και τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης

  • -
  • -

Ακολουθώντας και εξελίσσοντας τις γνωστές σχεδιαστικές φόρμες της Nissan, το ανανεωμένο Qashqai δείχνει πιο εκλεπτυσμένο με αλλαγές που εστιάζονται στο εμπρός μέρος με ανασχεδίαση της μάσκας των προφυλακτήρων, του καπό και των φωτιστικών σωμάτων. Νέα είναι επίσης και τα πίσω φώτα με κρύσταλλο 3D.

Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, με υλικά ανώτερης ποιότητας που βελτιώνουν την εικόνα στο ταμπλό, ενώ αναβαθμισμένη είναι και η εργονομία που κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στη νέα τεχνολογία που έχει το Qashqai. Νέο είναι και το τιμόνι με διαφορετικού τύπου χειριστήρια. Πιο καινούργιο είναι και το interface του συστήματος πολυμέσων NissanConnect που διαθέτει DAB ψηφιακό ραδιόφωνο και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, ενώ διαθέσιμα είναι και τα κορυφαίας ποιότητα ηχεία της BOSE.

Οι αλλαγές επεκτείνονται και πέρα από τα ορατά σημεία του Qashqai και αφορούν το set up της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης, που έγιναν για να προσφέρουν πιο ραφιναρισμένη αίσθηση στα χέρια του οδηγού. Πιο παχιά είναι και τα πίσω κρύσταλλα και σε συνεργασία με τα νέα υλικά ηχομόνωσης που έχουν χρησιμοποιηθεί, βελτιώνουν σημαντικά τον δείκτη NVH.

Η γκάμα των κινητήρων παραμένει ως είχε, με τον 1.5 diesel των 110 ίππων αποτελεί τη καθαρότερη επιλογή με μόλις 99 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Στα σημαντικά της ανανεωμένης γενιάς του Nissan Qashqai είναι ο εμπλουτισμός της γκάμας των ηλεκτρονικών συστημάτων και τεχνολογίας του. Το ιαπωνικό SUV πλέον διαθέτει σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης, που του επιτρέπει να κινηθεί μόνο του ανάμεσα στις λωρίδες ελέγχοντας τις κινήσεις του τιμονιού και αυξάνοντας και μειώνοντας την ταχύτητα αυτόματα.

Αναβαθμισμένα είναι και τα γνωστά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως το αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης, το οποίο τώρα συνοδεύεται και από αναγνώριση πεζών. Στα νέα προστέθηκε το Rear Cross Traffic Alert, ενώ παραμένουν τα: Traffic Sign Recognition (αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας), Driver Attention Alert (παρακολούθηση της προσοχής του οδηγού), Intelligent Park Assist (βοήθημα παρκαρίσματος), Intelligent Around View Monitor (αναγνώριση εμποδίων περιμετρικά), Blind Spot Warning (ενημέρωση για εμπόδιο στο «τυφλό» σημείο στο πλάι) και Lane Departure Warning (ενημέρωση για ακούσια αλλαγή λωρίδας).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...