Το 7θέσιο VW Tiguan θα λέγεται Allspace

Είναι κατά 21,6 cm μακρύτερο από τη στάνταρ εκδοχή του Tiguan

  • -
  • -

Η μακρύτερη έκδοση του Volkswagen Tiguan θα περάσει και στη Γηραιά Ήπειρο με την ονομασία Allspace και με 6 κινητήρες που πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6. Το 7θέσιο Tiguan είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση της Αμερικής NAIAS, ενώ τώρα έκανε επίσημα πρεμιέρα στην Ευρώπη και την Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Αντίθετα με την αμερικάνικη αγορά, στην Ευρώπη η Volkswagen θα προσφέρει και τις δύο εκδόσεις του Tiguan.

To Tiguan Allspace είναι κατά 21,6 cm πιο μακρύ από τη στάνταρ έκδοση, ενώ το μεταξόνιο είναι κατά 10,16 cm μεγαλύτερο. Οι παραπάνω αυξήσεις ελευθέρωσαν αρκετό χώρο στην καμπίνα, ώστε να φιλοξενήσουν 2 επιπλέον επιβάτες. Η Volkswagen ανακοινώνει χώρο αποσκευών που ξεκινάει από τα 730 έως και τα 1.770 λίτρα. Επιπλέον, στο εσωτερικό του, για τη βασική έκδοση που είναι το Trendline, συναντάμε δερμάτινο τιμόνι, πίσω φώτα τύπου LED, προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, πλούσιο πακέτο συνδεσιμότητας, ρυθμιζόμενο πάτωμα του χώρου αποσκευών και USB θύρες. Επίσης, στις ακριβές εκδόσεις προσφέρεται ο ηλεκτρικός κοτσαδόρος, τα εμπρός φώτα LED και η 9,2 ιντσών οθόνη στην κεντρική κονσόλα που υπακούει σε χειρονομίες.

Μηχανολογικά, στην γκάμα των βενζινοκινητήρων θα βρίσκεται ο βασικός 1.400άρης TSI των 150 ίππων και με το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT). Ακόμα, θα διατίθεται με τον 2λιτρο TSI, ο οποίος αποδίδει 180 και 220 ίππους. Από πλευράς diesel, ο γνώριμος 2λιτρος TDI θα βρίσκεται κάτω από το καπό του 7θέσιου Tiguan σε τρεις εκδόσεις ισχύος: 150, 190 και 240 ίππους. Οι βασικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου έρχονται με χειροκίνητο κιβώτιο και στάνταρ την  εμπρός κίνηση, εκτός από τον diesel που προαιρετικά προσφέρεται με το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION. Το αυτόματο κιβώτιο DSG διατίθεται στάνταρ σε όλες τις άλλες εκδόσεις.

Στην ελληνική αγορά αναμένεται να έρθει μετά το δεύτερο μισό του 2017, ενώ τιμή δεν γνωρίζουμε ακόμα επίσημα. Ωστόσο, με έναν υπολογισμό και εικασίες, η τιμή θα είναι πάνω από τις 35.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...