Ο γύρος-ρεκόρ της Huracan Performante στο Nurburgring (vid)

Το supercar της Lamborghini με τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα ξεπέρασε την επίδοση της Porsche 918 Spyder στην «Πράσινη Κόλαση»

  • -
  • -

Την 5η Οκτωβρίου η Lamborghini έγραψε ιστορία στο Nurburgring. Με την ακραία έκδοση της Huracan και το δοκιμαστή οδηγό Marco Mapelli πίσω από το τιμόνι, η ιταλική μάρκα διεκδίκησε το ρεκόρ για το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής με άδεια κυκλοφορίας στους δρόμους. Όταν η Huracan Performante ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 20,6 km, το χρονόμετρο σταμάτησε στα 6:52.01.

Έτσι λοιπόν η έκδοση του ιταλικού supercar με την τεχνολογία ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων ALA (Aereodinamica Lamborghini Attiva) πηγαίνει στη Γενεύη για την παγκόσμια πρεμιέρα με... κεκτημένη ταχύτητα. Πρόκειται για ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα στο εμπρός σπόιλερ και την πίσω αεροτομή της Huracan, τα οποία εξασφαλίζουν την ιδανική απόδοση ανάλογα με τις συνθήκες. Π.χ., υψηλή κάθετη δύναμη στις στροφές, ή χαμηλή οπισθέλκουσα για επίτευξη μεγάλης τελικής ταχύτητας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο video που έχει καταγράψει όλο το γύρο-ρεκόρ, η Perfomante έπιασε στο τέλος της μεγάλης ευθείας 304 km/h.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Huracan Performante θα γίνουν στην έκθεση της Γενεύης, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εφοδιάζεται με ισχυρότερη έκδοση του 5.2 V10, κοντά στους 650 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...