Έρχονται τα T-SUV από τη Volkswagen

Με πλήθος κινητήρων, φουλ εξοπλισμό και μοντέρνα σχεδίαση τα αυτοκίνητα με πρώτο γράμμα το «Τ» θα βάλουν σε μπελάδες τους ανταγωνιστές τους

  • -
  • -

Στο Volfsburg έχουν σε εξέλιξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα λανσαρίσματος μικρών SUV μέσα στην επόμενη διετία. Είναι αλήθεια ότι η Volkswagen καθυστέρησε να παρουσιάσει οχήματα ελεύθερου χρόνου στις κατηγορίες B και C, καθώς το μήκος του Tiguan (4,5 m) το κατατάσσει πιο κοντά στη μεσαία παρά στη μικρομεσαία κατηγορία.

Αυτό θα αλλάξει σύντομα, αρχής γενομένης από τη Γενεύη, όπου αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το compact SUV της γερμανικής μάρκας, το οποίο θα διατηρήσει το όνομα του πρωτότυπου: T-Roc. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του Golf, από το οποίο θα δανείζεται κινητήρες και τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού, με την έναρξη παραγωγής του να υπολογίζεται για το φθινόπωρο του 2017.



Το T-Roc θα έχει μήκος γύρω στα 4,25-4,30 m και θα εφοδιάζεται με τους εξελιγμένους TSI και TDI: από τον 3κύλινδρο 1.0 TSI με 110 ίππους, μέχρι το νέο 1.5 TSI Evo 150 PS και τον 1.6 TDI 115 PS. Ο εξοπλισμός του θα περιλαμβάνει το σύστημα πολυμέσων Discover Pro με έλεγχο μέσω νευμάτων, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών αλλά και την τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης Traffic Jam Assist. Μελλοντικά το T-Roc δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει και σε cabriolet παραλλαγή, ενώ σίγουρα θα δούμε υβριδική αλλά και sport έκδοση.

Το 2018 θα ακολουθήσει το μικρότερο T-Cross, το οποίο θα αποτελέσει το... ανήσυχο αδελφάκι του επόμενου Polo. Βάση θα αποτελέσει η νέα πλατφόρμα MQB A0, που έκανε πρεμιέρα στο νέο Seat Ibiza. Εδώ οι κινητήρες θα αρχίζουν πιο χαμηλά από πλευράς ισχύος, ίσως από τους 85 ίππους του νέου 1.0 TSI. Καθώς θα απευθύνεται σε πιο νεανικό κοινό, θα έχει κεφάτο εσωτερικό και πλήρεις δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Μαζί με τα Tiguan, Tiguan Allspace (με 7θέσιο εσωτερικό) και Touareg (το επόμενο θα έχει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης και θα κυκλοφορήσει και ως ηλεκτρικό), τα μοντέλα με πρώτο γράμμα το «Τ» θα δημιουργήσουν μία ξεχωριστή οικογένεια στη γκάμα της Volkswagen, όπως τα Q της Audi και τα Χ της BMW.) 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...