Το SUV που χωράει τη ζωή σου

Η Volkswagen παρουσιάζει τη Weekend Edition του 7θέσιου Atlas

  • -
  • -

Την άνοιξη θα αρχίσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες οι παραδόσεις του Atlas, του μεγάλου SUV της Volkswagen με μήκος άνω των 5 m και τρεις σειρές καθισμάτων. Η γραμμή παραγωγής του βρίσκεται στο εργοστάσιο της Chattanooga, στην πολιτεία του Tennessee. Από τα τέλη του 2017 θα πωλείται επίσης σε Ρωσία και Μέση Ανατολή, όμως δεν υπάρχουν σχέδια για την εισαγωγή του στην Ευρώπη. Άλλωστε το ρόλο του επταθέσιου SUV θα παίξει το Tiguan Allspace.

Στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου του Chicago (11-20/2) η γερμανική μάρκα θα παρουσιάσει το Atlas Weekend Edition, ένα SUV γεμάτο με αξεσουάρ για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς και δραστηριοτήτων μία πολυμελούς οικογένειας.

Στην οροφή βρίσκεται η έξυπνη μπαγκαζιέρα Urban Loader, με μεταβλητή χωρητικότητα που φθάνει τα 500 lt. Στις μπάρες οροφής μπορούν να μεταφερθούν πέδιλα του σκι, ποδήλατα, ακόμη και καγιάκ, εξοπλισμός δηλαδή για ένα πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ο χώρος αποσκευών διαχωρίζεται από την καμπίνα των επιβατών με πλέγμα, ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά κατοικιδίων. Στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων υπάρχουν βάσεις για tablet, ώστε τα παιδιά να ψυχαγωγούνται κατά τη διάρκεια της διαδρομής και οι γονείς να έχουν... ήσυχο το κεφάλι τους.

Το Atlas βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MQB της Volkswagen και είναι διαθέσιμο τόσο ως προσθιοκίνητο όσο και με τετρακίνηση 4Motion. Βασικός κινητήρας είναι ο 2.0 TSI 238 ίππων, ενώ η πιο ισχυρή έκδοση εφοδιάζεται με τον 3.6 VR6 με 280 PS και κίνηση σε όλους τους τροχούς. Και οι δύο συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...