Έρχεται το «10 το καλό» Civic

Το 5θυρο μικρομεσαίο της Honda θα είναι διαθέσιμο με νέους 1.0 και 1.5 turbo βενζίνης

  • -
  • -

Στη 10η γενιά του, το Civic λύνει τα... θεματάκια του και ρίχνεται την άνοιξη στη μάχη των compact οικογενειακών. Στα δυνατά του σημεία η εμφάνιση που το κάνει να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του, η άριστη εκμετάλλευση των χώρων και ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας. Το hatch αμάξωμα έχει μήκος που αγγίζει τα 4,5 m, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ παραπέμπει σε αυτοκίνητο της μεσαίας κατηγορίας (478 λίτρα).

Πλέον, το μικρομεσαίο Honda διαθέτει δύο μικρούς υπετροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες, τριών και τεσσάρων κυλίνδρων. Ο πρώτος, ο 1.0 VTEC TURBO αποδίδει ισχύ 129 ίππων και ροπή 200 Nm με το μηχανικό κιβώτιο (180 Nm με το αυτόματο CVT). Ο δεύτερος, ο 1.5 VTEC TURBO αποδίδει 182 PS και 240 Nm ροπής (220 με το CVT). Η μέση κατανάλωση είναι για τον 1000άρη στα 4,7 lt/100 km (106 g/km) και για τον 1.5 στα 5,8 lt/100 km (133 g/km).

Η ιαπωνική μάρκα δίνει μεγάλη έμφαση στην παθητική αλλά και την ενεργητική ασφάλεια. Ως εκ τούτου, παρέχει στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του νέου Civic το «δίχτυ προστασίας» Honda SENSING. Σε αυτό περιλαμβάνονται ειδοποίηση για επικείμενη σύγκρουση και αυτόνομη πέδηση, ειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας και διατήρηση στη σωστή μέσω του συστήματος διεύθυνσης, ρυθμιζόμενο Cruise Control, αναγνώριση της οδικής σήμανσης και διατήρηση της ταχύτητας του αυτοκινήτου στο επιτρεπτό όριο κ.α.

Το νέο Civic θα κατασκευάζεται στο Swindon της Αγγλίας, απ’ όπου θα εξάγεται σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στις ΗΠΑ. Το GOCAR θα ταξιδέψει σύντομα στη Βαρκελώνη για την πρώτη οδηγική επαφή μαζί του, οπότε και θα μεταφέρουμε περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία άφιξής του στην Ελλάδα αλλά και τις τιμές πώλησής του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...