Volkswagen Golf GTE: Είναι sport αλλά και οικονομικό

Η έκδοση του γερμανικού best seller με τους 204 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία 50 km

  • -
  • -

Το 2016 ήταν γεμάτο προκλήσεις για τη Volkswagen και το Golf, όμως το μικρομεσαίο μοντέλο δεν έχασε ποτέ την κορυφαία θέση στην Ευρώπη από πλευράς πωλήσεων. Το λανσάρισμα της ανανεωμένης έκδοσής του θα του δώσει έξτρα ώθηση το 2017, με μικρές αισθητικές αλλαγές, επεμβάσεις στα μηχανικά μέρη και πλουσιότερο εξοπλισμό.

Η οικογένεια του Golf γίνεται όλο και πιο πολυμελής, σε αμαξώματα και εκδόσεις. Μία από αυτές είναι η GTE, με υβριδική τεχνολογία και sport στήσιμο. Έτσι γίνεται ένα αυτοκίνητο με διπλό χαρακτήρα: οικονομικό στις καθημερινές μετακινήσεις και γρήγορο όταν ο οδηγός το ζητήσει. Το plug-in υβριδικό Golf μπορεί να κινηθεί χωρίς να εκπέμπει καθόλου ρύπους για αποστάσεις έως 50 km, ενώ η κατανάλωση σε μεικτό κύκλο – σύμφωνα με τις τιμές του κατασκευαστή – είναι 1,6 lt/100 km (36 g. CO2 ανά km). Η μέγιστη αυτονομία αγγίζει τα 880 km.

Παράλληλα, η παρουσία του 1.4 TSI των 150 PS και του ηλεκτρικού μοτέρ των 102 PS προσφέρει συνδυαστική ισχύ 204 ίππων και ροπή 350 Nm. Με τη συνδρομή και του 6τάχυτου DSG, τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 7,6 sec, ενώ η τελική επιτάχυνση φθάνει τα 222 km/h.

Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το σύστημα πολυμέσων Discover Pro με ελέγχο μέσω νεύματος, αυτόνομη πέδηση City Emergency Braking με ανίχνευση πεζών καθώς και σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Traffic Jam Assist, σε ταχύτητες έως 60 km/h.

Το GOCAR θα οδηγήσει σύντομα το ανανεωμένο Golf κατά την πανευρωπαϊκή παρουσίασή του στη Μαγιόρκα και θα καταγράψει όλες τις εντυπώσεις του.  

Διαβάστε τα 5 HOT INFO για το νέο VW Golf


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...