Νέο έτος, νέα αρχή για την 4άρα της BMW

Η οικογένεια του μεσαίου premium αυτοκινήτου δέχεται ένα διακριτικό φρεσκάρισμα αλλά και ουσιαστικότερες επεμβάσεις που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι

  • -
  • -

Το 2013 η BMW λάνσαρε τη Σειρά 4, αρχικά σε coupe αμάξωμα, ως την πιο «ανήσυχη» εκδοχή της δημοφιλούς 3άρας. Με πιο sport εμφάνιση και οδική συμπεριφορά, απευθύνεται σε όσους δεν έχουν θέσει ως προτεραιότητα την πρακτικότητα. Βέβαια το 2014 αυτό αντιμετωπίστηκε εν μέρει, με την κυκλοφορία της Gran Coupe η οποία έχει πίσω πόρτες και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Η γκάμα ολοκληρώθηκε με το ανοιχτό μοντέλο, την 4 Series Convertible.

Για το 2017 και μετά από σχεδόν 400.000 πωλήσεις παγκοσμίως, η μάρκα από το Μόναχο ανανεώνει τη Σειρά 4, σε εμφάνιση, στήσιμο και εξοπλισμό. Τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται σε τρία διαφορετικά εργοστάσια, όλα σε βαυαρικό έδαφος.

Τα φωτιστικά σώματα, σήμα-κατατεθέν των νέων BMW, έχουν επανασχεδιαστεί ελαφρά και είναι τεχνολογίας LED, αντί για xenon. LED είναι επίσης οι προβολείς ομίχλης και τα πίσω φώτα. Αλλαγές έχουν γίνει στις εισαγωγές αέρα και στην ποδιά του πίσω προφυλακτήρα. Στην καμπίνα των επιβατών έχουν αλλάξει λεπτομέρειες στην κεντρική κονσόλα, τον πίνακα οργάνων και τις επενδύσεις των καθισμάτων.

Οι μηχανικοί της BMW έκαναν πιο σφιχτή τη ρύθμιση της ανάρτησης, τόσο στην 4 Series Coupe όσο και 4 Series Gran Coupe. Στόχος να προσφέρουν πιο δυναμική συμπεριφορά, ενώ και το τιμόνι είναι πιο πλούσιο σε πληροφόρηση από πριν. Οι δυνατές εκδόσεις (από τις 430i/430d και πάνω) είναι διαθέσιμες και με sport ελαστικά.

Συνολικά η οικογένεια BMW 4 αποτελείται από 31 συνδυασμούς αμαξωμάτων-κινητήρων-συστημάτων μετάδοσης. Όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με κινητήρες TwinPower, ισχύος από 184 έως 326 ίππους με καύσιμο τη βενζίνη (420i, 430i, 440i) και 190-313 PS με πετρέλαιο (420d, 430d, 435d xDrive). Η 4 Series Gran Coupe είναι διαθέσιμη με μία επιπλέον diesel έκδοση, την 418d με 150 ίππους.

Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το σύστημα πλοήγησης Professional με πιο εύκολο έλεγχο μέσω pads και το Multifunctional Instrument Display, όπου ο οδηγός προσωποποιεί την όψη του πίνακα οργάνων και τις ενδείξεις που εμφανίζονται σε αυτόν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...