Honda NeuV: Το αυτοκίνητο επένδυση

Το μικρό ηλεκτρικό αυτόνομο όχημα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αποτελεί πραγματική επένδυση, αφού είναι ικανό να σου φέρει χρήματα

  • -
  • -

Το Honda NeuV (Νέο Ηλεκτρικό Όχημα Πόλης) παρουσιάστηκε στην Έκθεση CES και αποτελεί την πρόταση της ιαπωνικής εταιρείας στις μελλοντικές μετακινήσεις. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Honda οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους μόνο 4% του χρόνου που το έχουν στην κατοχή του, με το υπόλοιπο διάστημα να μένει ελεύθερο.

Ελεύθερο προς χρήση, συμπληρώνουν οι Ιάπωνες, οι οποίοι να δώσουν μια νέα διάσταση στις μετακινήσεις με το πρωτότυπο αυτοματοποιημένο όχημα που θα παραλαμβάνει μόνο του και θα μεταφέρει επιβάτες όταν ο ιδιοκτήτης του δεν το χρησιμοποιεί. Παράλληλα, όταν το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιείται μπορεί να παρέχει στο δίκτυο ηλεκτρισμού, σε ώρες υψηλής ζήτησης, την ενέργειά του.

«Σχεδιάσαμε το NeuV για να γίνει πιο πολύτιμο στον ιδιοκτήτη του βελτιστοποιώντας και μεταφράζοντας σε χρήμα το χρόνο που το όχημα είναι εκτός λειτουργίας,» δήλωσε ο Mike Tsay, Επικεφαλής Σχεδίασης, Honda R&D Americas.

Αρκετή τεχνολογία για ένα μικρό αυτοκίνητο. Στην πράξη δεν υπάρχει κινητήρας, αφού το NeuV είναι ακόμα ένα πρωτότυπο, το οποίο σχεδιάστηκε τα τελευταία χρόνια από μια ομάδα τεσσάρων ατόμων. Οι πόρτες αποτελούνται από ένα ενιαίο τμήμα, γεγονός που μειώνει τα μέρη που κατασκευαστής πρέπει να φτιάξει, ενώ είναι συρόμενες και ανοίγουν ηλεκτρικά αποκαλύπτοντας όλο το εσωτερικό του αυτοκινήτου.


Επιπλέον, η Honda παρουσίασε το UNI-CUB μια συσκευή που ισορροπεί μόνη της και είναι ικανή να μεταφέρει έναν αναβάτη. Αυτός για να κινηθεί δίνει εντολές με το σώμα του γέρνοντας προς τα εκεί που θέλει να κατευθυνθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την Honda Riding Assist τη μοτοσικλέτα που ισορροπεί μόνη της

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...