To γρηγορότερο Golf… ακόμα πιο δυνατό!

Γερμανικός βελτιωτικός οίκος επιμελήθηκε το δυνατό Golf GTI Clubsport S

  • -
  • -

Το νέο Volkswagen Golf GTI Clubsport S αποτελεί το γρηγορότερο προσθιοκίνητο μοντέλο, κάτι που έχει αποδείξει άλλωστε αφού σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην κατηγορία του στο Nurburgring. Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος, B&B Automobiltechnik, αποφάσισε όμως να το κάνει ακόμα πιο «καυτό» και να αυξήσει την ιπποδύναμη του hot hatch από τους 310 ίππους στους 480!  Όπως μπορεί κανείς να αντιληφθεί, το Golf GTI Clubsport S μετατράπηκε σε υπέρτατο «υπερόπλο».

Αναλυτικότερα, ο πύραυλος των 620 Nm ροπής ολοκληρώνει τη διαδικασία του 0-100 km/h σε μόλις 4,5 sec και η μέγιστη ταχύτητα είναι στα 285 km/h. Είμαστε σίγουροι όμως ότι σας προβληματίζει το πώς η B&B μπόρεσε να το κρατήσει στην άσφαλτο ένα αυτοκίνητο σχεδόν 500 ίππων. Εκτός από τις τροποποιήσεις που δέχτηκε στον 4κύλινδρο 2λιτρο κινητήρα του, που περιλαμβάνει αναβαθμισμένη τουρμπίνα, σύστημα εισαγωγής, μεγαλύτερη τρόμπα καυσίμου, μπεκ μεγαλύτερης παροχής, βελτιωμένη κεντρική μονάδα ελέγχου και ειδική αγωνιστική εξάτμιση, οι μηχανικοί της εταιρείας σίγουρα ασχολήθηκαν και με το «στήσιμο» του hot hatch. Δεν αναφέρουν με λεπτομέρεια τι ακριβώς έχουν αναβαθμίσει, ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχουν δεχτεί αλλαγές τα συστήματα ανάρτησης και πέδησης.

Συνολικά οι αναβαθμίσεις κοστίζουν 12.950 ευρώ, αν όμως κάποιος ενδιαφερόμενος θέλει μικρότερη ιπποδύναμη (360, 390 και 430) τότε η τιμή θα είναι πιο προσιτή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...