Τα Volkswagen του 2017 στη ζέστη της Ν. Αφρικής (vid)

Το Arteon, το Tiguan Allspace και το up! GTI περνούν τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης πριν το λανσάρισμά τους το νέο έτος

  • -
  • -

Στη Νότια Αφρική, μακριά από τα… αδιάκριτα ευρωπαϊκά μάτια η Volkswagen υποβάλλει σε σκληρές δοκιμασίες τα νέα της μοντέλα. Το κοινό στοιχείο των Arteon, Tiguan Allspace και up! GTI είναι ότι και τα τρία θα λανσαριστούν μέσα στο 2017. Οπότε θα πρέπει να γίνουν σύντομα οι τελευταίες μικρορυθμίσεις προκειμένου να φθάσουν στη γραμμή παραγωγής.  

Το Arteon είναι ένα μεγάλο sedan που θα δώσει στη Volkswagen την ευκαιρία να μπει ακόμη πιο… βαθιά στην premium κατηγορία. Θα τοποθετηθεί στη γκάμα πάνω από το Passat, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό το χαμηλό προφίλ και την πέμπτη πόρτα που ανοίγει μέχρι ψηλά για εύκολη φόρτωση στο χώρο αποσκευών. Το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις Art (τέχνη) και eon, με το δεύτερο συνθετικό να παραπέμπει στην premium εικόνα του (όπως στην περίπτωση του Phideon που κυκλοφορεί στην Κίνα).

Το Tiguan Allspace αποτελεί την επιμηκυμένη έκδοση του δημοφιλούς μεσαίου SUV. Το αυξημένο κατά 22 cm αμάξωμα και 11 cm μεταξόνιο επιτρέπει την τοποθέτηση και τρίτης σειράς καθισμάτων. Η γκάμα κινητήρων δεν θα έχει αλλαγές και θα περιλαμβάνει τα γνωστά σύνολα βενζίνης και diesel, με βασικό τον 1.4 TSI.

Τέλος, το up! GTI θα αποτελέσει τον εκπρόσωπο της γερμανικής μάρκας στην κατηγορία των hot μίνι αυτοκινήτων. Κρύβει κάτω από το καπό του τον 3κύλινδρο 1.0 TSI. Αποδίδει 115 ίππους και 200 Nm ροπής, ενώ θα είναι ικανό να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 9 sec.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...