Μία και μοναδική Ferrari, με άγνωστη τιμή

Με τεχνολογία από το σήμερα και αναφορές στο παρελθόν, η SP 275 με τους 780 ίππους φτιάχτηκε για έναν μόνο πελάτη της Ferrari

  • -
  • -

Η LaFerrari που κατασκευάστηκε σε 500 μονάδες σας φαίνεται ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο; Θέλετε να έχετε την αποκλειστικότητα σε ό,τι οδηγείτε; Τότε υπάρχει για εσάς το τμήμα «One-Off» της Ferrari, το οποίο δημιουργεί μοναδικές δημιουργίες και στη συνέχεια… σπάει το καλούπι. Όπως στην περίπτωση της SP 275 rw competizione, η οποία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον οίκο Pininfarina.

Όσο άγνωστος είναι ο ιδιοκτήτης, άλλο τόσο άγνωστη παραμένει η τιμή του κίτρινου supercar των φωτογραφιών. Το ποσό πάντως εκτιμάται ότι ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Για τη δημιουργία της SP 275 rw competizione χρησιμοποιήθηκε ως βάση η F12berlinetta, όπως προστέθηκε ο ατμοσφαιρικός V12 και το κιβώτιο της – περιορισμένης παραγωγής – F12tdf. Η μέγιστη ισχύς του κινητήρα χωρητικότητας 6.262 cc ανέρχεται σε 780 PS και η ροπή σε 705 Nm. Τα σχεδιαστικά τμήματα Ferrari και Pininfarina άντλησαν στοιχεία από την 275 GTB, μία θρυλική berlinetta της δεκαετίας του ’60, με τοποθετημένο εμπρός V12.

Η εταιρεία από το Μαρανέλο δεν μοιράστηκε στοιχεία για τις επιδόσεις της SP 275, όμως ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η F12tdf κάνει το 0-100 σε 2,9 sec και ξεπερνά σε τελική ταχύτητα τα 340 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...