Ξεπούλησε το hypercar της Aston Martin

Και τα 150 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με την Red Bull Racing έχουν βρει τον ιδιοκτήτη τους

  • -
  • -

Είναι σύνηθες για τους κατασκευαστές supercars να εξασφαλίζουν την προπώληση των μοντέλων τους πριν καν αυτά μπουν στη γραμμή παραγωγής. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του AM-RB 001, του hypercar που αποτελεί προϊόν τεχνολογικής συνεργασίας της Aston Martin με τη Red Bull Racing. Όπως ανακοίνωσε η βρετανική μάρκα, δεν υπάρχει πλέον κανένα διαθέσιμο προς παραγγελία αυτοκίνητο, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τα 150 που θα κατασκευαστούν. Η τιμή του παραμένει άγνωστη, εικάζεται όμως ότι πλησιάζει τα 3 εκατ. ευρώ!

Οι πρώτες παραδόσεις του hypercar θα αρχίσουν το 2019, ενώ θα κατασκευαστούν και άλλα 25 AM-RB 001, ακόμη πιο extreme, με προορισμό τη χρήση στην πίστα, καθώς δεν θα έχουν άδεια κυκλοφορίας. Το πρωτότυπο του AM-RB 001 (έχει λάβει το όνομά του από τα αρχικά των δύο εταιρειών) αναμένεται να εμφανιστεί προς τα τέλη του 2017. Τη σχεδίαση της AM-RB 001 έχουν αναλάβει από κοινού ο Adrian Newey, ένας από τους κορυφαίους αεροδυναμιστές της Formula 1 και ο επικεφαλής του σχετικού τμήματος της Aston Martin, Marek Reichman.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του βρετανο-αυστριακού hypercar, κινητήρας του θα είναι ένας ατμοσφαιρικός V12, τοποθετημένος στο κέντρο. Φυσιολογικά θα αποτελεί εξέλιξη του 7λιτρου V12 της Vulcan, ενώ με τη βοήθεια της υβριδικής τεχνολογίας η μέγιστη ισχύς θα ξεπερνά τους 1.000 ίππους, χαρίζοντας στο AM-RB 001 αναλογία kg/PS στο εντυπωσιακό 1:1 και επιτάχυνση καλύτερη και από μονοθέσιο της F1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...