Αποκλειστικό: Με 2.0 και 3.0 turbo η Toyota Supra

Οι δοκιμές του νέου sports coupe της ιαπωνικής μάρκας έχουν ήδη αρχίσει στο Nurburgring

  • -
  • -

Την ώρα που τα πρωτότυπα Supra πραγματοποιούν δοκιμές εξέλιξης στο Νίρμπουργκρινγκ (δείτε εδώ το βίντεο) οι μηχανολόγοι της Toyota οριστικοποιούν τις τελευταίες λεπτομέρειες στα μηχανικά μέρη του sports coupe. Το GOCAR έχει αποκλειστικές πληροφορίες για τη νέα Supra, το αυτοκίνητο που αναβιώνει το θρυλικό ιαπωνικό sports car.

Ως γνωστόν – στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με τη BMW – η Supra θα μοιράζεται πλατφόρμα και μηχανικά μέρη με το αντίστοιχο μοντέλο των Βαυαρών, το οποίο αναμένεται να βαφτιστεί Ζ4 και να κυκλοφορήσει τόσο ως coupe όσο και ως cabrio. Όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή μέσα από την Toyota, η Supra θα κυκλοφορήσει με κινητήρες βενζίνης της BMW, τεχνολογίας TwinPower Turbo.

Σε αντίθεση με τις φήμες που κυκλοφορούσαν τους τελευταίους μήνες για λανσάρισμα υβριδικής έκδοσης της Supra, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αρχικά. Το πισωκίνητο coupe θα κυκλοφορήσει με τους υπερτροφοδοτούμενους 2.0 και 3.0 βενζίνης και αυτόματο κιβώτιο. Ο τετρακύλινδρος της BMW αποδίδει αυτή τη στιγμή 252 PS σε μοντέλα όπως η 430i Coupe, ενώ ο 6κύλινδρος των 3.000 cc φθάνει σε ισχύ τα 326 PS. Βέβαια μέχρι τη στιγμή του λανσαρίσματος αναμένεται να έχουν βελτιωθεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, με περισσότερη ισχύ-ροπή και χαμηλότερη κατανάλωση. Όσο για το 0-100 km/h, περιμένουμε για την μεν Supra 2.0 χρόνο κοντά στα 5,5 sec και για την 3.0 κάτω από τα 5 sec.

Μελλοντικά όμως δεν θα αποκλείαμε την παραγωγή και υβριδικής έκδοσης, διότι αφενός η Toyota κατέχει τη σχετική τεχνολογία και αφετέρου θα αποτελέσει μία ακόμη πιο ισχυρή (και τετρακίνητη) παραλλαγή της Supra, χωρίς επιβάρυνση σε κατανάλωση/ρύπους. Όταν γίνει αυτό, η Toyota είναι λογικό να δανείσει την τεχνολογία στη BMW για το δικό της υβριδικό coupe.

Σχεδιαστικά, όπως φαίνεται και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Auto Express, η Supra θα δανείζεται στοιχεία από το πρωτότυπο FT-1 και θα διαφοροποιείται από τη Z5. Η Toyota σχεδιάζει να παρουσιάσει το νέο της σπορ μοντέλο το 2018 και να το λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά το επόμενο έτος. Μέσα στο 2017 είναι πολύ πιθανό να δούμε μία πρωτότυπη έκδοση, η οποία δεν θα απέχει πολύ από το αυτοκίνητο παραγωγής.

Πηγή φωτό: Auto Express 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...