Το πρώτο ηλεκτρικό Jaguar είναι γεγονός

Το I-Pace Concept είναι το μέλλον της φίρμας, ενώ θα κυκλοφορήσει επίσημα το 2018

  • -
  • -

Το πρώτο ηλεκτρικό στην ιστορία της φίρμας παρουσίασε η Jaguar στο Σαλόνι του Los Angeles. Το I-Pace Concept διαθέτει ένα look από supercar, επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου και χώρους από… SUV. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος σχεδίασης, Ian Callum, το 5θέσιο ηλεκτρικό μοντέλο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην θρυλική εταιρεία, από την οποία περιμένουμε πολλά περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

Σχεδιαστικά, το πρωτότυπο έχει κρατήσει αρκετά στοιχεία από την υπόλοιπη γκάμα της φίρμας, όπως είναι η εμπρόσθια μάσκα και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Το επάνω μέρος όμως είναι από ισχυρό τζάμι, το οποίο ξεκινάει από εμπρός και καταλήγει στην 5η πόρτα. Υπάρχουν αρκετά κοφτερά σημεία τόσο στο καπό όσο και στην αεροτομή, αλλά το υπόλοιπο αμάξωμα ακολουθεί ένα πιο στρογγυλεμένο design. 
Κάτω από το καπό, δεν υπάρχει κάτι, εκτός από έναν μικρό χώρο αποσκευών. Για την κίνηση του οχήματος έχουν αναλάβει δύο ηλεκτροκινητήρες, που έχουν τοποθετηθεί στον εμπρός και στον πίσω άξονα. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 400 παραδοσιακούς ίππους και 700 Nm ροπής και κινείται μονίμως και με τους τέσσερις τροχούς. H 90 kW μπαταρία επιτρέπει στο ηλεκτροκίνητο μοντέλο να ταξιδέψει έως και 500 χιλιόμετρα πριν την επαναφόρτιση.
Ακολουθώντας την τακτική της Tesla περί παραγγελιών, η Jaguar δέχεται ήδη μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους επισκέπτες, οι οποίοι συμπληρώνουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ωστόσο δεν ζητάει από τους υποψήφιους αγοραστές να καταθέσουν προκαταβολή 1.000 δολάρια. Σε όποιον περισσεύουν κάποια χρήματα λοιπόν, είναι ευκαιρία...
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...