5 HOT INFO για το νέο Audi Q2

Το μικρό SUV της Audi έρχεται με τις σωστές προδιαγραφές για να κερδίσει την αγορά

  • -
  • -

Το νέο Audi Q2 έρχεται να τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας των SUV της γερμανικής φίρμας. Με μαζεμένες διαστάσεις, αλλά αξιόλογους χώρους, μικρούς κινητήρες που ταιριάζουν γάντι στην ελληνική πραγματικότητα και οδική συμπεριφορά που τιμά το σήμα της εταιρείας του, έχει αρκετά ατού για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία του και όχι μόνο, αφού μπορεί να κλέψει κοινό και από άλλες πιο παραδοσιακές. Συγκεντρώνουμε τα κύρια στοιχεία του και σας τα παρουσιάζουμε.



ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Η γωνιώδης προσέγγιση σήμα κατατεθέν της Audi πέρασε και στο Q2 χαρίζοντάς του άμεσα αναγνωρίσιμο σχήμα και τον δυναμισμό που περιμένεις από ένα crossover. Η μεγάλη εξάγωνη μάσκα με την ευμεγέθη εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος και τα παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα με τα LED δημιουργούν σε συνδυασμό με το μεγάλο καπό μια επιθετική εμφάνιση όσον αφορά το εμπρός μέρος. Πίσω σε κερδίζει η διχρωμία στην τρίτη κολόνα - που ανήκει όμως στις πλουσιότερες εξοπλιστικά εκδόσεις - και οι γυμνασμένοι… ώμοι του.

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΧΩΡΟΙ

Με compact διαστάσεις το Audi Q2 μπορεί να βολευτεί ακόμα και στα στενά της πόλης, αλλά παράλληλα είναι ικανό να φιλοξενήσει και όλη την οικογένεια με τις αποσκευές τους με όγκο που φτάνει τα 405 λίτρα. Το μήκος του περιορίζεται στα 4,19 m, με το πλάτος του να είναι 1,79 m, το ύψος του 1,51 m και το μεταξόνιο 2,6 m. Οι διστάσεις του αυτομάτως το κατατάσσουν στην κατηγορία των crossover, χωρίς ωστόσο να προϊδεάζουν για τους διαθέσιμους χώρους που είναι περισσότερο από ικανοποιητικοί.

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Η σχεδίαση στο εσωτερικό είναι λιτή με παραστάσεις από το αδελφό μοντέλο A3. Πολύ καλή είναι η ποιότητα και η εργονομία, όπως επίσης το επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με την έκδοση και τις ανάγκες. Στα έξτρα θα βρείτε το virtual cockpit ή αλλιώς τον ψηφιακό πίνακα οργάνων ο οποίος συνδυάζεται με head up display που προβάλει πληροφορίες εμπρός από το οπτικό πεδίου του οδηγού. Η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη πολυμέσων παρέχει δυνατότητες σύνδεσης με όλα τα «έξυπνα» τηλέφωνα, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως Wi-Fi hotspot για να συνδέονται όλοι στο διαδίκτυο. Φυσικά στα έξτρα θα βρείτε και κορυφαίας πιστότητας ηχοσύστημα με ηχεία της Bang & Olufsen.


ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Η γκάμα κινητήρων του νέου Audi Q2 ταιριάζει γάντι με την ελληνική πραγματικότητα. Στη βάση του τοποθετείται ο μικρός 3κύλινδρος τούρμπο 1.000άρης βενζίνης, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 116 ίππους. Δίπλα του ο επίσης ενδιαφέρον για την Ελλάδα 4κύλινδρος 1.4 TFSI με 150 ίππους και σύστημα CoD απενεργοποίησης κυλίνδρων για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Πιο πάνω ο 2λιτρος TFSI βενζίνης επίσης με 190 ίππους. Στους diesel ο 1.6 TDI με 116 ίππους αναλαμβάνει ρόλο βασικού, με τον 2λιτρο TDI με απόδοση 150 και 190 ίππους ανάλογα με την έκδοση να συμπληρώνει τη γκάμα. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο 7άρι S Tronic διπλού συμπλέκτη. Η κίνηση περνάει στους εμπρός τροχούς, ενώ τετρακίνητα είναι μόνο τα μεγάλα 2λιτρα diesel.

 

ΤΙΜΕΣ

Με βασική τιμή τα 23.900 ευρώ για την έκδοση 1.0 TFSI βενζίνης με τους 116 ίππους το Audi Q2 έρχεται να μπει δυναμικά στην κατηγορία των crossover. Μαζί με τα χαρακτηριστικά του παίρνεις αναμφίβολα το κύρος της εταιρείας, αλλά και την ποιότητα της κατασκευής σε όλα τα επίπεδα. Η βασική έκδοση με τον 1.4 TFSI CoD με τους 150 ίππους στοιχίζει 27.600 ευρώ. Στους diesel ο μικρός 1.6 TDI με 116 ίππους διατίθεται προς 27.300 ευρώ, ενώ ο πιο μεγάλος 2λιτρος TDI με 150 ίππους ξεκινά από τα 32.500 ευρώ. Η ανώτερη σε ιπποδύναμη έκδοση του ίδιου κινητήρα με τους 190 ίππους συνδυάζεται με σύστημα quattro και έχει ως βασική τιμή τα 39.800 ευρώ.

Αναλυτικά τις τιμές του νέου Audi Q2 μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...