5 HOT INFO για το νέο Nissan Micra

Ήρθε και έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας και όπως φαίνεται… δικαιωματικά

  • -
  • -

Το είδαμε να κάνει πρεμιέρα στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου στο Παρίσι και αμέσως να κεντρίζει το ενδιαφέρον τόσο του κοινού, όσο και των δημοσιογράφων. Το νέο Nissan Micra αποτελεί για την ιαπωνική εταιρεία ένα σημαντικό μοντέλο που στοχεύει στην καρδιά της αγοράς και την πιο εμπορική κατηγορία. Αυτή τη φορά οι Ιάπωνες επένδυσαν πολλά σε αυτό το μοντέλο, κάτι που αντανακλάται στην εικόνα του.

Στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2016 την ελληνική έκθεση αυτοκινήτου βρεθήκαμε πιο κοντά του και έτσι είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε και τις αντιδράσεις του κόσμου που το υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη και ενθουσιασμό. Μπαίνουμε στην καρδιά του νέου Nissan Micra και σας απαριθμούμε τις 5 HOT INFO που το κάνουν ξεχωριστό.


ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Αποποιείται το παρελθόν του και κάνει άλματα προόδου σε αυτόν τον τομέα. Πιο τολμηρό, με αιχμηρή σχεδίαση, με περισσότερες γραμμές από ότι καμπύλες, καταφέρνει να διαφοροποιείται από το σύνολο, αποκτώντας έντονη προσωπικότητα και μοναδική ταυτότητα. Το πρωτότυπο Sway έδειξε τον δρόμο και το Micra στην πραγματική του εκτέλεση αυτή που θα οδηγήσει το κοινό δείχνει το ίδιο τολμηρό, με μάσκα σε σχήμα «V» και φωτιστικά σώματα σε σχήμα «boomerang». Το «κόψιμο» στο πίσω μέρος και ψηλά στο τελείωμα της τρίτης κολόνας δίνει την αίσθηση της αιωρούμενης οροφής. Παράλληλα, η πλαϊνή γραμμή που ανεβαίνει και μικραίνει τα παράθυρα του χαρίζει κουπέ αίσθηση, παρά το γεγονός ότι είναι ένα πρακτικό 5θυρο.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Αναβαθμισμένη είναι και η εικόνα του εσωτερικού. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ποιοτικά στην πλειονότητά του, με μαλακή υφή στο πάνω μέρος. Μίνιμαλ προσέγγιση στη σχεδίαση το καθιστά πιο εργονομικό χωρίς να κουράζει το μάτι, αλλά και το μυαλό που θα πρέπει να αναζητά τη χρηστικότητα κάθε button. Η μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό συγκεντρώνει όλες τις λειτουργίες και αποφορτίζει το εσωτερικό από τα περιττά κουμπιά που κουράζουν και μπερδεύουν. Ο πίνακας οργάνων είναι κλασικός σε εκτέλεση και ευανάγνωστος, με το τιμόνι να διαθέτει τα βασικά χειριστήρια. Οι θήκες επαρκούν για την αποθήκευση των βασικών αντικειμένων καθημερινής μετακίνησης. Αξιόλογος είναι και ο χώρος για τους επιβάτες, με τους εμπρός να κάθονται άνετα και αναπαυτικά χάρη στα νέα καθίσματα που είναι πιο χαμηλά τοποθετημένα.


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η γενικότερη αναβάθμιση του Nissan Micra, από ένα προσιτό μοντέλο, σε ένα ολοκληρωμένο, έφερε στη νέα γενιά και αρκετή τεχνολογία. Πιο συγκεκριμένα το νέο Micra προσφέρει αρκετές δυνατότητες συνδεσιμότητας με φωνητικές εντολές Siri μέσω Apple CarPlay. Η μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής επτά ιντσών συνδυάζεται με σύστημα πλοήγησης και στις ανώτερες εκδόσεις με έξι ηχεία της Bose. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια αποτελεί η τοποθέτηση των ηχείων, τα οποία εκτός από τις πόρτες και στα προσκέφαλα των καθισμάτων.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η πέμπτη γενιά το Nissan Micra έρχεται φορτωμένη με τεχνολογία ασφάλειας. Σύστημα για ακούσια αλλαγή λωρίδας, φρενάρισμα κινδύνου με αναγνώριση πεζών και περιμετρική παρακολούθηση κινδύνων αλλά και αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, ενεργούς προβολείς και αναγνώριση «τυφλών» σημείων και προειδοποίηση του οδηγού είναι μερικά από αυτά που συνοδεύουν του ιαπωνικό supermini.


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Από τη νέα σχεδίαση του Micra ευεργετημένος βγήκε και ο συντελεστής οπισθέλκουσας ο οποίος περιορίζεται σε Cd 0.29. Εντυπωσιακή τιμή για ένα μικρό hatchback που με τη σειρά της συντελεί στην μείωση των επιπέδων θορύβου που περνούν μέσα στην καμπίνα, κάνοντας το μικρό της Nissan ιδιαίτερα ήσυχο. Η ανάρτηση σε συνεργασία με το Active Ride Control που φροντίζει για την άνεση και το Active Trace Control για τη μείωση της υποστροφής υπόσχεται μια ενδιαφέρουσα εμπειρία οδηγικά. Για την κίνηση του νέο Micra αρχικά θα φροντίζουν το μικρό 3κύλινδρο μοτέρ βενζίνης 0,9 λίτρων και το diesel με απόδοση 90 ίππων και για τους δύο και τη μετάδοση θα αναλαμβάνει ένα 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Αργότερα θα προστεθεί ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη και ένα ατμοσφαιρικό σύνολο 1,0 λίτρου με 73 ίππους.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...