Ήρθε το νέο μεγάλο… MINI Countryman (video)

Το βρετανικό crossover στη νέα του γενιά είναι μεγαλύτερο και υβριδικό με 224 ίππους

  • -
  • -

Το νέο MINI Countryman θα κάνει την πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles στα μέσα Νοεμβρίου. Όταν παρουσιάστηκε το 2010 ήταν το μεγαλύτερο σε μέγεθος μοντέλο της φίρμας, τίτλο που έχασε από το νέο Clubman με τις έξι πόρτες. Η νέα γενιά έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να πάρει ξανά τα σκήπτρα του μεγαλύτερου.

Το νέο MINI Countryman είναι κατά 200 mm πιο μακρύ και 30 mm πιο πλατύ, ενώ μεγαλύτερο κατά 75 mm είναι και το μεταξόνιό του. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία το νέο μοντέλο προσφέρει άνετους χώρους για πέντε άτομα και τις αποσκευές τους, με τον όγκο να ανέρχεται στα 450 λίτρα ή τα 1.309 λίτρα με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων κάτω.

Σχεδιαστικά έγινε πιο αιχμηρό, με περισσότερες ακμές, πιο φουσκωμένα φτερά και νέας οριζόντιας σχεδίασης φωτιστικά σώματα. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε η νέα πλατφόρμα του BMW Group με τα διακριτικά UKL2, στην οποία βασίζονται και άλλα μοντέλα της BMW και τους επιτρέπουν τη χρήση υβριδικών συστημάτων.


Το MINI Cooper S E Countryman ALL4 γίνεται το πρώτο μοντέλο της φίρμας που προσφέρεται με υβριδικό σύστημα, το οποίο δανείζεται από την BMW 225xe. Αυτό συνδυάζει ένα θερμικό κινητήρα 1,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει με τη βοήθεια τούρμπο 136 ίππους που περνούν στους εμπρός τροχούς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ συμβάλει με ακόμα 88 ίππους κινώντας τους πίσω τροχούς. Η συνδυαστική απόδοση υπολογίζεται στους 224 ίππους και τα 385 Nm ροπής. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων.

Το υβριδικό σύστημα επιτρέπει την κίνηση με το ηλεκτρικό μοτέρ μέχρι την ταχύτητα των 80 km/h, με τη μέση κατανάλωση που ανακοινώνει ο κατασκευαστής να περιορίζεται στα 2,1 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 στα 49 gr/km. Φυσικά, το νέο MINI Countryman προσφέρεται και με όλη τη γνωστή γκάμα κινητήρων βενζίνης που περιλαμβάνει τον 3κύλινδρο 1,5 λίτρων με απόδοση 136 ίππων και τον μεγάλο 2λιτρο για την έκδοση S με τους 192 ίππους. Στις diesel εκδόσεις υπάρχουν οι Cooper D με 2λιτρο κινητήρα 150 ίππων και η Cooper SD με ίδιο κινητήρα αλλά απόδοση 190 ίππων.

Για τη μετάδοση των βενζινοκίνητων εκδόσεων και του Cooper D φροντίζουν ένα χειροκίνητο και ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με έξι σχέσεις. Το αυτόματο 8άρι συνδυάζεται με τον Cooper SD και διατίθεται ως έξτρα με τα Cooper S και Cooper D. Το σύστημα τετρακίνησης ALL4 είναι διαθέσιμο ως έξτρα με όλες τις εκδόσεις του νέου Countryman.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...