Το απόλυτο θηρίο για τον αμερικάνικο στρατό

Μοιάζει σκληρό αλλά δεν κάνει καταχρήσεις, αφού πίνει μόνο… νερό

  • -
  • -

Η Chevrolet δημιούργησε ένα πρωτότυπο Colorado με κυψέλες καυσίμου που θα δοκιμάσει ο αμερικάνικος στρατός για να δώσει την έγκριση. Αναμφίβολα σκληρά τεστ περιμένουν αυτό το θηρίο στην όψη φορτηγάκι που κινείται με υδρογόνο.

Το Chevrolet Colorado ZH2 έχει ύψος δύο μέτρα, έχοντας πλάτος 2,15 m. Προκειμένου να φτιάξουν αυτό το… τέρας πήραν το εργοστασιακό μοντέλο και το ενίσχυσαν μέσα και έξω για να αντέξει στις κακουχίες. Το εφοδίασαν με ελαστικά για όλα τα εδάφη με περίμετρο 37 ιντσών, ενώ ειδικής κατασκευής είναι και η ανάρτηση.

Για την κίνησή του φροντίζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ που παίρνει ενέργεια από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Ο λόγος που χρησιμοποιείται ηλεκτρικό μοτέρ από στρατιωτικό όχημα δεν είναι τόσο η οικονομία, όσο η αθόρυβη λειτουργία του που θα του επιτρέπει να κινείται χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τον εχθρό.

Με την ίδια λογική δεν παράγει τόση θερμότητα όσο ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και έτσι δεν ανιχνεύεται από τις θερμικές κάμερες. Στην υπερβολή και όταν η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και το νερό που βγάζει από την εξάτμιση για τις ανάγκες των φαντάρων.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...