Νέο Honda CR-V με νέο 1.5 turbo κινητήρα

Η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε την 5η γενιά του δημοφιλούς SUV της

  • -
  • -

Η νέα γενιά Honda CR-V έρχεται εμφανώς αναβαθμισμένη αισθητικά, μηχανολογικά και χωροταξικά. Η ιαπωνική φίρμα διαθέτει το δεύτερο καλοπουλημένο αυτοκίνητο της Αμερικής και υπόσχεται να συνεχίσει την επιτυχία με το νέο CR-V. Εμφανισιακά δεν το λες και χάρμα οφθαλμών, ωστόσο κρατάει τον χαρακτήρα του, ενώ «έκλεψε» αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από την τελευταία γενιά του Civic. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά έχουμε ενεργή γρίλια εμπρός, ούτως ώστε να μειώνει τον αεροδυναμικό συντελεστή και με συνέπεια τη μέση κατανάλωση.

Το εσωτερικό διαθέτει κοφτερές γωνίες και ιδιαίτερη σχεδίαση, με την ιαπωνική εταιρεία να ισχυρίζεται ότι έχει αναβαθμίσει την εργονομία. Η οθόνη αφής 7 ιντσών είναι το μέσο επικοινωνίας με το σύστημα πολυμέσων, ενώ φέρει φυσικό περιστροφικό μπουτόν για την αυξομείωση της έντασης. Φυσικά, προσφέρεται με όλα τα τελευταία λογισμικά συνδεσιμότητας όπως είναι τα Apple CarPlay και Android Auto. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα υλικά είναι καλύτερης ποιότητας και πιο μαλακά, χαρίζοντας στο SUV έναν πιο premium χαρακτήρα. Το νέο CR-V συνεχίζει να είναι 5θέσιο και το μεγαλύτερο μεταξόνιο (κατά 41 mm) έχει ως συνέπεια μια πιο ευρύχωρη καμπίνα. Συγκεκριμένα, ο «αέρας» για τα γόνατα των πίσω επιβατών έχει μεγαλώσει κατά 53 mm.

Όσον αφορά την αγορά της Αμερικής, το νέο CR-V εφοδιάζεται με τον 2.4 ατμοσφαιρικό κινητήρα, αλλά για πρώτη φορά συναντάμε στη μηχανολογική γκάμα του CR-V νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Η 5η γενιά CR-V εφοδιάζεται με τον 1.5 turbo κινητήρα των 190 ίππων και 243 Nm ροπής, ίδιος με αυτόν του νέου Civic με τη διαφορά ότι είναι ελάχιστα βελτιωμένος. Τα δύο σύνολα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο CVT της Honda, G-Shift control logic. Στον στάνταρ εξοπλισμό το νέο SUV κινείται με τους δύο εμπρόσθιους τροχούς, ενώ προαιρετικά προσφέρεται το σύστημα τετρακίνησης.

Έχουν προστεθεί αρκετά συστήματα διευκόλυνσης και άνεσης του χρήστη, όπως το Remote engine start, το οποίο ενεργοποιεί τον κινητήρα του αυτοκινήτου από απόσταση, τον διζωνικό κλιματισμό, το ηλεκτρονικό χειρόφρενο, τη δεύτερη θύρα USB και τους πίσω επιβάτες και τα θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα.

Οι πωλήσεις για την Αμερική πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο, ενώ σύντομα αναμένουμε και την ευρωπαϊκή version του νέου CR-V, η οποία δεν θα απέχει καθόλου από την αμερικάνικη εκδοχή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...