Τα BMW i Garage Italia CrossFade στο Παρίσι

Επάνω στα i3 και i8 εφαρμόστηκαν ειδικές τεχνοτροπίες, που ολοκληρώνουν ένα εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα

  • -
  • -

Οι BMW Group Design και Garage Italia Customs συνεργάστηκαν και οι καρποί τους παρουσιάστηκαν στο Παρίσι. Τα BMW i3 Garage Italia CrossFade και BMW i8 Garage Italia CrossFade κρατούν τις φουτουριστικές τους σιλουέτες, ωστόσο οι επιφάνειές τους αποτυπώνουν έναν νέο προηγμένο χαρακτήρα. Οι σχεδιαστές εφάρμοσαν μια τεχνική ανάμιξης χρωμάτων βασισμένη σε τεχνοτροπία ζωγραφικής ευρέως διαδεδομένη στα τέλη του 19ου αρχές 20ού αιώνα.

Στην εξωτερική επιφάνεια του BMW i 8 Garage Italia CrossFade, οι χρωματικές αλλαγές μεταξύ Protonic Blue metallic και Protonic Dark Silver metallic αναδεικνύουν τις γραμμές και τις καμπύλες του οχήματος. Επιπλέον, ο χρωματικός καμβάς απαρτίζεται από τριγωνικά στοιχεία, ένα στυλ που προάγει τόσο τη συνολική εντύπωση όσο και το δυναμισμό του plug-in hybrid σπορ αυτοκινήτου. Στην επιτυχή υλοποίηση συνετέλεσε μία περίπλοκη διαδικασία βαφής στην οποία το αυτοκίνητο που ήταν βαμμένο σε Protonic Blue metallic αρχικά καλύφθηκε με αυτοκόλλητο φιλμ. Έτσι δημιουργήθηκε το γεωμετρικό σχήμα με ακρίβεια, κατά την εφαρμογή του δεύτερου στρώματος βαφής Protonic Dark Silver metallic. Το εσωτερικό της καμπίνας αντανακλά την εξωτερική χρωματική τεχνοτροπία του BMW i 8 Garage Italia CrossFade με την ομαλή μετάβαση από το σκούρο ασημί του εμπρός τμήματος στο αμιγώς μπλε του πίσω να αποτυπώνεται σε δέρμα Alcantara που τώρα καλύπτει το κεντρικό τούνελ, τα πλαϊνά πάνελ και την επένδυση οροφής. Η χρωματική δομή των επιφανειών και τα καθίσματα σε δέρμα Foglizzo, όπως το Protonic Blue και η περφορέ επένδυση Alcantara τονίζονται από τη χρήση αντίθετων χρωμάτων.

Στο BMW i3 Garage Italia CrossFade, η χρωματική μετάβαση στο εμπρός τμήμα και τα πλαϊνά πάνελ εξελίσσεται κάθετα. Η ποσότητα του μπλε μειώνεται προχωρώντας προς τα πάνω μέχρι να συγχωνευτεί με τη μαύρη οροφή και το καπό. Η ομαλή μετάβαση δημιουργείται από ένα διαφανές αυτοκόλλητο με αποτυπωμένες στρογγυλές χρωματικές πινελιές που συμβολίζουν τη οδηγική απόλαυση την οποία προσφέρει το ηλεκτρικό πεντάθυρο αυτοκίνητο και σταδιακά γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Αντίστοιχα, η χρωματική φιλοσοφία της καμπίνας αναδεικνύεται με υψηλής ποιότητας υφάσματα και επενδύσεις από Alcantara που τονίζουν τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Βασικό χρώμα σε κάθε περίπτωση είναι το Protonic Blue, το οποίο τώρα διατίθεται επίσης προαιρετικά για το BMW i3 και αποκλειστικά σε συνδυασμό με τη μπαταρία υψηλής τάσης 94Ah.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...